nieuws

Nieuw leisureproject naast Eye-gebouw Amsterdam

Projectontwikkeling

J.P. van Eesteren heeft op 1 augustus het paviljoen van het leisureproject This is Holland in Amsterdam Overhoeks opgeleverd. Het gebouw naast het Eye-filmmuseum en de A’dam Toren wordt dit najaar opgeleverd.

Nieuw leisureproject naast Eye-gebouw Amsterdam
Leisureproject This is Holland Amsterdam

This is Holland geeft een beeld van Nederland. Hoogtepunt is volgens de initiatiefnemers The Flight Experience, waarbij het echt lijkt alsof je vliegt. ‘Een vliegervaring die de bezoeker rakelings langs vele ‘must sees’ van Nederland laat scheren’, aldus This is Holland. Het komt in een 24 meter hoog gebouw dat zal bestaan uit drie verdiepingen boven een transparante plint.

Het ontwerp van Mopet Architecten is gerealiseerd in een membraamgevel op een zigzaggevel. J.P. van Eesteren realiseerde het paviljoen binnen twaalf maanden in opdracht van This is Holland, die bij deze ontwikkeling werd bijgestaan door Lingotto. De vorm van het gebouw – dat de contouren heeft van een olievat – verwijst naar de locatie op het voormalige Shell-terrein. In de naastliggende en door J.P. van Eesteren gerenoveerde A’dam Toren was voorheen het Shell-hoofdkantoor gevestigd.

Als onderdeel van de renovatie van de A’dam Toren werd vorig jaar ook een parkeergarage gerealiseerd. This is Holland bevindt zich bovenop deze garage. This is Holland ontwikkelde het vastgoed in eigen beheer. Via een sale-and-lease-backtransactie wordt het eigendom direct na oplevering overgedragen aan Overhoeks Leisure Real Estate, een 100 procent dochteronderneming van Nedstede Groep. Nedstede richt zich op het duurzaam ontwikkelen van vastgoedconcepten in de Amsterdamse leisuremarkt. This is Holland wil een reeks van dergelijke attracties ontwikkelen in een aantal Europese hoofdsteden.

Reageer op dit artikel