nieuws

‘Logistiek centrum van 70.000 m2 voor Lidl in Venlo’

Projectontwikkeling

Lidl laat in twee fasen een e-fulfilmentcentre van 70.000 m2 op Trade Port Noord in Venlo realiseren. De Duitse supermarktketen heeft veel logistieke centra nodig voor zijn e-commerce-activiteiten.

‘Logistiek centrum van 70.000 m2 voor Lidl in Venlo’
Trade Port Noord in Venlo

Dat schrijft dagblad De Limburger op gezag van anonieme bronnen. De discountsupermarkt laat het distributiecentrum bouwen aan de Greenportlane naast het geplande distributiecentrum van Michael Kors. Vanuit dit complex in Venlo zou Lidl zijn webwinkelklanten in een deel van Oost-Nederland en een deel van de Duitse markt willen bedienen. Lidl en Trade Port Noord geven geen commentaar op het nieuws.

Wie de ontwikkelende belegger van de geplande nieuwbouw is, is niet bekend. Op Trade Port Noord zijn zowel Prologis, Goodman Group als Groep Heylen actief. Lidl heeft een paar jaar geleden de internationale e-commerce-tak Lidl E-commerce opgericht. In relatief korte tijd zijn ook in Nederland, Duitsland en België webwinkels geopend, waarin alleen non-food artikelen worden verkocht. In het kielzog hiervan laat Lidl op e-commerce geënte distributiecentra.

Zo sloot Lidl E-commerce eerder dit jaar een huurovereenkomst met Delin Capital voor de realisatie van een 58.000 m2 groot distributiecentrum in Oud Gastel bij Roosendaal. De oplevering is voorjaar 2018. In Oosterhout bij Nijmegen realiseert Lidl nog een distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Park15. Daarmee heeft Lidl in Nederland in totaal negen bestaande en geplande distributiecentra. Op termijn wil de discounter het assortiment verder uitbreiden.

Reageer op dit artikel