nieuws

Habion voltooit transformatie De Vleugels in Alkmaar

Projectontwikkeling

Habion heeft de transformatie van De Vleugels in Alkmaar afgerond. Van een traditioneel verzorgingshuis is het complex veranderd in een eigentijds woongebouw voor ouderen.

Habion voltooit transformatie De Vleugels in Alkmaar

Dat meldt Habion, specialist in ouderenhuisvesting. Het verzorgingshuis met 110 kamers en 10 ‘inleunwoningen’ voldeed niet meer. Met een forse renovatie transformeerde Habion De Vleugels in een modern woongebouw met 66 comfortabele zorgappartementen en voorzieningen. Een ideaal woongebouw voor ouderen waar zij zelfstandig kunnen wonen, met alle ruimte voor zichzelf en zorg en diensten binnen handbereik. In alle woningen zijn kleurrijke badkamers en moderne keukens aangelegd.

Aannemer IJbouw heeft de grondige renovatie in anderhalf jaar tijd voltooid. De Vleugels biedt diverse voorzieningen. Zorgorganisatie De Zorgcirkel huurt op de begane grond een aantal ruimtes van Habion en biedt een thuiszorgpost, winkel, kapsalon, fysiotherapie en bewegingstherapie.

Wonen in De Vleugels is erg populair onder Alkmaarse ouderen; alle appartementen zijn inmiddels verhuurd via Van der Linden Vastgoedmanagement.

Verspreid door heel Nederland bezit Habion circa 11.000 verhuureenheden, waarvan de helft woningen en de andere helft eenheden in 80 verzorgingshuizen.

Reageer op dit artikel