nieuws

Getransformeerd Arcadia Rotterdam opgeleverd

Projectontwikkeling

Getransformeerd Arcadia Rotterdam opgeleverd
Arcadia-Rotterdam-Habion

Arcadia in Rotterdam, oorspronkelijk een verzorgingshuis dat werd gehuurd door een zorgorganisatie, is getransformeerd naar 119 appartementen waarin ouderen op een veilige en prettige manier zelfstandig kunnen wonen.

Het oude verzorgingshuis bezat 156 kamers waar zorgbehoevende ouderen via zorginstelling Laurens woonden. Met het scheiden van wonen en zorg kregen steeds minder ouderen een indicatie voor het verzorgingshuis, waardoor leegstand ontstond. De zorgorganisatie zegde in 2014 de huur op, waardoor Habion zich moest beraden op de toekomst van dit gebouw uit de jaren zestig.

Woningscorporatie Habion besloot het gebouw te herontwikkelen van een klassiek verzorgingshuis met kleine kamers tot een modern woongebouw met sociale huurwoningen. Ouderen kunnen hier zelfstandig, comfortabel en veilig wonen. De renovatie is eind 2014 gestart en, met een tussenpose van een jaar, deze zomer afgerond. Aannemer Hemubo voerde de werkzaamheden uit.

In Arcadia zijn 26 studio’s, 84 tweekamerappartementen en 9 driekamerappartementen gerealiseerd. Verder is de entree van het gebouw vernieuwd en de begane grond opnieuw ingericht. Op de plek waar de oude gaarkeuken zat, zijn bergingen gerealiseerd en een stalling voor fietsen en scootmobielen. Ook de parkeerplekken en groenvoorziening zijn opnieuw ingericht.

Er zijn 18 bedrijfsruimtes in het gebouw, onder meer een restaurant, winkel, kapsalon, fysiotherapiepraktijk en een dagopvang voor mensen met geestelijke problemen.

Reageer op dit artikel