nieuws

Deutsche tekent voor nieuwbouwkantoor Londen

Projectontwikkeling

Deutsche Bank behoudt zijn Britse hoofdkantoor in Londen. De grootbank heeft met Landsec een huurovereenkomst getekend voor 43.500 m2 kantoorruimte in een nieuwbouwpand in de City.

Deutsche tekent voor nieuwbouwkantoor Londen
Het zogenaamde Zig Zag-gebouw in Londen Victoria

Dat maakte de beursgenoteerde Britse REIT op 1 augustus bekend. De huurovereenkomst heeft een looptijd van 25 jaar. Het kantoor aan 21 Moorfields wordt naar verwachting eind 2021 opgeleverd. De totale oppervlakte van het pand wordt ongeveer 52.000 m2. De Duitse bank mag de overige ruimte bijhuren, maar hoeft dat niet. De nieuwbouw is mede ter vervanging van twee andere Londense kantoren waarvan het huurcontract afloopt, bericht de Financial Times.

De zakenbanktak huurt tot 2023 nog kantoorruimte aan 1 Great Winchester Street. De huur in wolkenkrabber Willis loopt af in 2021. De afdeling Asset Management and Wealth Management is sinds april dit jaar gevestigd in het Landsec-gebouw Zig Zag in Victoria in Zuidwest Londen. Hoewel Deutsche Bank in Londen blijft, wordt een deel van het personeel als gevolg van de Brexit op den duur overgeheveld naar Frankfurt. Dat is niet alleen het gevolg van het uittreden van het VK uit de EU, maar ook door een omvangrijke reorganisatie die de bank doorvoert.

Overigens liet de Britse premier Theresa May via haar woordvoerder weten dat er eind maart 2019 een eind komt aan het vrije verkeer van personen tussen het VK en de EU. Eerder stelden enkele ministers van haar regering een overgangsperiode van twee jaar voor na 2019. Deze harde Brexit zal inhouden dat ook het vrije verkeer van kapitaal en (financiële) diensten stopt. Om de zogeheten paspoortrechten in de EU te behouden, moeten financiële bedrijven een kantoor in een EU-land hebben. Of ze haar zin krijgt, is de vraag. De politieke positie van May is wankel na de slechte verkiezingsuitslag.

Reageer op dit artikel