nieuws

Burgemeester Nuenen wordt antikraakwacht

Projectontwikkeling

Burgemeester Nuenen wordt antikraakwacht
Nuenen West

Burgemeester Maarten Hoeben van Nuenen betrekt als beheerder een leegstaande woning die eigendom is van de gemeente. Hij heeft toegezegd het pand zelf op te knappen, schrijft het Eindhovens Dagblad.

CDA-politicus Houben is sinds 2012 burgemeester van de Brabantse gemeente. Tot september woont hij nog in zijn vorige woonplaats Eindhoven, omdat hij er niet in slaagde zijn woning tegen een acceptabele prijs te verkopen. De gemeenteraad heeft Houben ontslagen van de plicht als burgemeester in de eigen gemeente te wonen. Onlangs lukte het Houben toch zijn huis te verkopen, zij het met een restschuld van 40.000 euro.

Houben nam zelf contact op met leegstandsbeheerder Ad Hoc met de vraag of hij beheerder kon worden van de gemeentelijke tweekapper. Zo omzeilt hij de bepaling dat een burgemeester niet van de gemeente mag huren. De woning is door de gemeente aangekocht in verband met de ontwikkeling van Nuenen-West. Als de projectontwikkelaar aan de slag gaat, moet Houben het pand verlaten. Houben betaalt de leegstandsbeheerder volgens eigen zeggen een vergoeding die vergelijkbaar is met de huur van een sociale woning.

Nuenen West wordt ontwikkeld in het Dommeldal tussen de Vorsterdijk, de Dubbestraat en de Boord.

Reageer op dit artikel