nieuws

Bouw Forum Rotterdam van start

Projectontwikkeling

Bouw Forum Rotterdam van start
Forum Rotterdam Primark

Na jaren voorbereiding begint de bouw van Forum Rotterdam aan de Coolsingel in de Maasstad.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De kantoortoren achter het ABN Amro-pand wordt gestript en er wordt een bevoorradingskelder gegraven. Aan de kant van het Binnenwegplein is hekwerk geplaatst en worden sleuven gegraven voor de verlegging van kabels en leidingen. Binnenkort komen er betonnen rijplaten aan de Coolsingel-zijde, zodat zwaar materieel de bouwplaats op kan.

Ontwikkelaar Multi Netherlands heeft Sprangers en Van Mierlo in de arm genomen voor de bouw. Het project omvat realisatie van 103 huurwoningen in de kantoortoren, aanpak van de winkels aan de Lijnbaan, de bouw van een van de grootste Primark-winkels van Nederland (12.000 m2) en de restauratie van het monumentale ABN Amro-pand. De kosten bedragen naar raming 175 miljoen euro.

Boekhandel Donner blijft één van de hoofdbewoners. ‘s Lands grootste boekenwinkel huurt straks een kwart van de huidige begane grond, een kleine tussenverdieping en de gehele tweede etage, met aan de achterzijde het atrium. De oplevering van Forum Rotterdam wordt half 2019 verwacht.

Reageer op dit artikel