nieuws

Honigfabriek maakt plaats voor appartementencomplex

Projectontwikkeling

Ten Brinke Vastgoedontwikkeling Enter gaat in Koog aan de Zaan de voormalige Honigfabriek van Dr. Oetker slopen en op de locatie honderd appartementen realiseren.

Honigfabriek maakt plaats voor appartementencomplex
Koog aan de Zaan oude Honigfabriek

Dat is Ten Brinke overeengekomen met eigenaar van de fabriek Riverside Lofts V.O.F. in een samenwerkingsovereenkomst. Het oude fabrieksgebouw ligt aan de Zaan. Momenteel worden er in het gebouw ruimtes verhuurd aan kunstenaars en creatieve ondernemers. Op het pand is een woonbestemming van kracht. De fabriek zal worden afgebroken, waarna er honderd appartementen met fraai uitzicht over de Zaan worden ontwikkeld.

De bouwstart is op zijn vroegst over een jaar. Eerst moeten de vergunningen voor het nog uit te werken bouwplan zijn verleend. Ook zal een passende oplossing met de tijdelijke huurder worden getroffen, aldus het bouw- en vastgoedbedrijf in een toelichting. Het programma zal bestaan uit een mix van voornamelijk middeldure huur- en koopappartementen. Hierbij zal de vraag uit de markt leidend zijn. Ten Brinke Vastgoedontwikkeling Enter is een joint venture met Ten Brinke Vastgoedontwikkeling. Beide zijn onderdeel van Ten Brinke Group uit Varsseveld.

Reageer op dit artikel