nieuws

Hofstra transformeert oud postkantoor Enschede tot bioscoop

Projectontwikkeling

Het oude postkantoor aan Boulevard 1945 324-326 in het centrum van Enschede wordt getransformeerd tot een bioscoop, horeca en kantoorruimte. Het pand is eigendom van Hofstra Vastgoed in Odoorn, de herontwikkeling wordt begeleid door Explorius uit Rijssen.

Hofstra transformeert oud postkantoor Enschede tot bioscoop
Boulevard 1945 324-326, Enschede

De gemeente Enschede is onlangs akkoord gegaan met een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Barcode Architects voor de herbestemming en uitbreiding van het voormalige postkantoor. Het plan biedt plaats aan een bioscoop van Vue Cinemas met tien zalen en een restaurant.

Start van de werkzaamheden aan het gebouw is voorzien voor medio 2018, met een verwachte oplevering aan het eind van dat jaar. Het oorspronkelijke postkantoor uit 1960, een gebouw van architect F. Dingemans, is een beeldbepalend gemeentelijk monument aan de Boulevard 1945.

De plint van het gebouw wordt opengebroken en biedt ruimte aan horeca achter een volledig transparante façade die doorloopt tot en met 1e etage. Achter het oorspronkelijke gebouw komen in een uitbreiding vier bioscoopzalen. Het hele plan omvat een vloeroppervlakte van 10.000 m2, waarvan 4.000 m2 in de uitbreiding. Circa 3.000 m2 blijft in gebruik als kantoorruimte.

Naar verwachting zal de nieuwe bioscoop jaarlijks 400.000 bezoekers naar het centrum van Enschede trekken.

Reageer op dit artikel