nieuws

Arnhem transformeert 105.000 m2 overtollig vastgoed

Projectontwikkeling

Sinds 2013 heeft Arnhem 105.000 m2 aan overtollig en leegstaand commercieel vastgoed een nieuwe bestemming gegeven. Alleen al in de Arnhemse binnenstad zijn ruim 600 woningen gerealiseerd op plekken waar eerder kantoor- of winkelruimte was.

Arnhem transformeert 105.000 m2 overtollig vastgoed
99 appartementen aan IJssellaan 82, waar een voormalig kantoor van Akzo Nobel

Dat bericht Arnhem op de eigen website. Hiermee zegt Arnhem landelijk een van de transformatiekoplopers te zijn. Verantwoordlijk wethouder Ron König is trots op de bereikte resultaten: ‘Uit de evaluatie blijkt dat ondernemers en investeerders tevreden zijn met de werkwijze die we in Arnhem hanteren. Het gemeentelijk transformatieteam zorgt voor korte lijnen. Op die manier kan slagvaardig worden ingespeeld op kansen die zich voordoen om de leegstand te bestrijden.’

De meeste transformaties hebben betrekking op kantoorpanden die naar woningen zijn omgebouwd. Een aansprekend voorbeeld is volgens het stadsbestuur de realisatie van 99 appartementen aan IJssellaan 82, waar een voormalig kantoor van AkzoNobel was gevestigd. Andere geslaagde transformaties zijn de komst van het Airborne at the Bridge-museum in een voormalig restaurant van Humphreys aan de Rijnkade. Arnhem is ook blij met de komst van detailhandel (Loft) en een museum (collectie DE.GROEN) in de voormalige dansschool aan de Weverstraat in de Arnhemse binnenstad.

Geslaagde transformaties in de Arnhemse binnenstad zijn op dit moment te bewonderen via een wandelroute: de metamorfosenroute. Op grote borden in de binnenstad staan borden bij panden die zijn getransformeerd. Daarop zijn foto’s te zien van het voormalige en huidige interieur van het pand. Ook de nieuwe bewoners worden kort aan het woord gelaten. Het initiatief van de metamorfosenroute is een samenwerking tussen Strijbosch Thunnissen Makelaars en Made in Arnhem, de citymarketingcampagne van de gemeente.

Reageer op dit artikel