nieuws

NSI plaatst zonnepanelen op 23 gebouwen

Projectontwikkeling

NSI plaatst zonnepanelen op 23 gebouwen
Zonnepanelen-op-gebouw

NSI plaatst samen met haar partners KiesZon en Dutch Renewergy in totaal 3.500 zonnepanelen op 23 van haar gebouwen. Dit is een belangrijke stap bij het realiseren van de doelstelling om 10 procent van het energieverbruik van de portefeuille op te wekken met zonne-energie.

Het overige elektraverbruik wordt reeds 100 procent duurzaam ingekocht met Europese wind. De CO2-uitstoot van het gasverbruik wordt met de zogeheten gold standard gecompenseerd. Hierdoor is het energieverbruik van de NSI portefeuille CO2- neutraal. Eerder heeft NSI al geïnvesteerd in onder meer het verduurzamen van haar hoofdkantoor in Hoofddorp en de dertien gebouwen waarin het HNK concept is uitgerold.

Met het plaatsen van de 3.500 zonnepanelen zet NSI een belangrijke stap in het verder verduurzamen van haar kantorenportefeuille. Door de plaatsing van de zonnepanelen zal in totaal een opwekvermogen van ruim 1.000.000 kWh op jaarbasis worden gerealiseerd. Dit is goed voor een besparing van 526.000 kilogram CO2, wat gelijk staat aan een jaarverbruik van 285 huishoudens.

NSI wordt bij dit traject ondersteund door haar partners, KiesZon en Dutch Renewergy. Zij ontwerpen, realiseren en financieren de zonnestroomprojecten. Daarnaast heeft NSI met KiesZon en Dutch Renerwergy een 15-jarige overeenkomst gesloten inzake exploitatie en beheer. NSI neemt de lokaal opgewekte, duurzame zonnestroom direct bij de bron af.

Reageer op dit artikel