nieuws

Exeter ontwikkelt logistiek complex Nieuwegein

Projectontwikkeling

Exeter ontwikkelt logistiek complex Nieuwegein
Wethouder Johan Gadella en de logistieke belegger op het Klooster 24-05-2017

De gemeente Nieuwegein en Exeter Property Group hebben de de koopovereenkomst voor een kavel van 37.580 m2 op bedrijventerrein het Klooster in Nieuwegein.

Op dit kavel zal Heembouw een distributiecentrum van 28.000 m2 realiseren. De ligging van de kavel, op een zichtlocatie, direct aan de snelweg A27, maakt dat dit een uitstekende plek is voor de vestiging van logistieke partijen.

Denc architecten maakte het ontwerp voor dit distributiecentrum, dat zal bestaan uit een hal van 23.000 m2, een kantoor van 1.200 m2 en 3.400 m2 mezzanine. Het dc zal in compartimenten vanaf 11.000 m2 worden verhuurd.

Heembouw start  in het vierde kwartaal met de bouw. Oplevering staat gepland voor medio 2018. Industrial Real Estate Partners adviseerde Heembouw en Exeter bij de totstandkoming van de overeenkomst en is belast met de verhuur van het project.

Reageer op dit artikel