nieuws

Hoorne Vastgoed koopt kantoor in Haarlem

Projectontwikkeling

Een voormalig kantoor van de Hartekamp Groep aan de Stephensonstraat in Haarlem is gekocht door Hoorne Vastgoed. Op de plek van dit te slopen pand wil de vastgoedontwikkelaar 40 startersappartementen (sociale koop of verhuur) bouwen.

Hoorne Vastgoed koopt kantoor in Haarlem
Nieuwbouw Remise Haarlem

De woningen maken deel uit van het woningbouwproject De Remise dat Hoorne Vastgoed tussen de Stephensonstraat en de Leidsevaart in Haarlem realiseert. De Remise omvat in totaal 146 eengezinswoningen en circa 70 appartementen. Tussen april en juni worden naar verwachting de eerste 104 woningen opgeleverd. In februari zijn van de appartementen er 28 – boven een gemoderniseerd filiaal van Vomar Voordeelmarkt – opgeleverd.

Bij de ontwikkeling van De Remise kwam Hoorne Vastgoed met de gemeente Haarlem overeen dat 30 procent van het project uit sociale woningbouw bestaat. Dat percentage wordt mede dankzij de nieuwbouw op de plaats van het aangekochte kantoor bereikt. Aanvankelijk zouden de appartementen in het hart van het plangebied komen, maar het bleek stedenbouwkundig gezien beter om ze aan de rand van De Remise te situeren. Deze ingreep komt het open karakter van de nieuwe woonwijk en ook de kwaliteit van het groen en de parkeervoorzieningen ten goede. De gemeente Haarlem is met Hoorne Vastgoed in gesprek over de nadere uitwerking.

Hoorne Vastgoed heeft het door de Hartekamp Groep gebruikte pand gekocht van de NV Hollandsch Brabantsche Maatschappij van Onroerende Goederen en zal het in afwachting van de gemeentelijke besluitvorming tijdelijk verhuren. De komst van 40 nieuwe appartementen leidt in de optiek van Hoorne Vastgoed tot een verdere verbetering van de kwaliteit van de bebouwing in de Stephensonstraat.

Reageer op dit artikel