nieuws

Rising Star: Barry Bouwman

Loopbaan

Rising Star: Barry Bouwman
Barry Bouwman

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Barry Bouwman van Fris.

Leeftijd: 26 jaar.

Opleiding: Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Ik ben: Junior taxateur bij Fris.

Waarom vastgoed: Vastgoed bepaalt het aanzien en onderscheidend vermogen van steden. Neem bijvoorbeeld de grachtengordel in Amsterdam, de barokke bouwwerken in Wenen of het middeleeuwse karakter van Edinburgh. Buiten dat vind ik vastgoed interessant omdat het een lucratief beleggingsobject kan zijn, naast de directe cashflows levert het ook indirect waarde op middels prijsstijgingen.

Het mooiste vastgoedobject: Het mooiste vastgoedobject vind ik de Weense Staatsopera, om zijn uiterlijk maar ook om zijn verhaal. Het operahuis werd oorspronkelijk tussen 1861 en 1869 gebouwd in neorenaissancestijl, tijdens de tweede wereldoorlog is het deels verwoest en daarna weer zo goed als identiek herbouwd.

Het lelijkste vastgoedobject: De rode donders langs de snelweg ter hoogte van Almere Buiten. De woongebouwen bestaan uit knalrode staalplaten in een soort graansilo achtige vorm.

Grootste bedreiging voor de vastgoedsector: Niet zozeer een bedreiging, maar waar ik wel erg benieuwd naar ben zijn de gevolgen van de noodknop in Amsterdam. De noodknop moet er onder meer voor gaan zorgen dat de middenhuren worden beschermd. Ik ben benieuwd of deze maatregelen daadwerkelijk leiden tot het beoogde resultaat of dat ze een contra effect veroorzaken, doordat woningen van de buy-to-let markt verdwijnen.

Mijn rolmodel: Roger Federer. Zijn doorzettingsvermogen, concentratie en het om kunnen gaan met druk inspireren mij. Neem bijvoorbeeld de recente Wimbledon finale tegen Djokovic, waarin hij 2 matchpoints krijgt op eigen service. Beide worden niet benut en hij verliest de game. De onverschilligheid en hoge concentratie waarin hij daarna verder speelt vind ik buitengewoon en zeker ook leerzaam. Niet opgeven, doorgaan met wat je bezig bent en er een mooi resultaat van willen maken.

In mijn volgende functie wil ik: In mijn huidige functie leer ik ontzettend veel, ik leer onder meer om op een kritische manier naar vastgoed te kijken en hoe de yields zich ten opzichte van elkaar verhouden. In mijn volgende functie zou ik binnen de vastgoedsector iets willen doen waar ik meer mijn interpersoonlijke kwaliteiten in kwijt kan maar waar wel de diepgang in behouden blijft.

Ik heb het meest geleerd van: Mijn buitenlandse studieperiode. Ik heb voor mijn studie ruim een halfjaar in Wenen gewoond. Behalve dat je sterker wordt in een vreemde taal, leer je ook met verschillende culturen om gaan en word je zelfstandiger.

Laatst bezochte evenement: Zakelijk was dat de Provada. Privé was dat het Chin Chin festival.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Sporten (Crossfit, voetbal en tennis), festivals en reizen.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: Vastgoedmarkt en Vastgoedjournaal, hier probeer ik dagelijks even op te kijken.

Transportmiddel: Fiets. Voorheen ook mijn scooter, maar sinds de invoering van de helmplicht binnen de ring voor snorscooters kies ik er vaker voor om die te laten staan.

Vrijmibo/hangout: Gedurende de zomermaanden vind ik Strandzuid een fijne plek, maar ook Dickys, Edelwise of een van de tenten in de Pijp.

Reageer op dit artikel