nieuws

Alex Brunner versterkt Het Nieuwbouw Platform

Loopbaan

Alex Brunner versterkt Het Nieuwbouw Platform
Alex Brunner

Alex Brunner is op 1 februari 2019 gestart bij Het Nieuwbouw Platform. Alex vertegenwoordigt Het Nieuwbouw Platform en is aanspreekpunt voor abonnees, samenwerkingspartners en stakeholders.

Belangrijke taak voor Brunner is het opstellen van het strategisch plan – in overleg met het dagelijks bestuur en abonnees – waarin de toekomst van HNP wordt vastgelegd. Hij heeft ruim tien jaar voor Funda gewerkt, waar hij onder andere betrokken was bij de opzet van Funda Nieuwbouw en later Funda in Business. Na zijn vertrek bij Funda heeft hij een jaar als ceo gewerkt aan de technologische startup ScanM, dat software ontwikkelt voor 3D-scans van gebouwen.

Het Nieuwbouw Platform is een stichting met als doel de nieuwbouwmarkt voor consumenten transparant te maken en vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Ruim zeventig woningontwikkelaars en beleggers plaatsen alle nieuw te koop en te huur aangeboden woningen op de centrale internet-hub die Het Nieuwbouw Platform is.

Het platform faciliteert de distributie van het aanbod naar de consument, zoals naar Funda, Nieuwbouw-Nederland, AmsterdamWoont, GroningenWoont, UtrechtWoont en honderden project- en gebiedssites. Het Nieuwbouw Platform vervult daarmee een essentiële rol bij het verbinden van ontwikkelaars, beleggers en potentiële nieuwbouwkopers en -huurders.

Speerpunt voor de komende jaren is het verzamelen en ontsluiten van data met betrekking tot de aangeboden nieuwbouwwoningen en de potentiële nieuwbouwkopers en huurders, ten behoeve van de deelnemende partijen.

Voorzitter Yvonne van Mierlo: ‘De samenwerking ontwikkelaars en beleggers in Het Nieuwbouw Platform creëert veel mogelijkheden. Efficiënt beheer en distributie van het aanbod, maar ook data bieden kansen voor nu en in de toekomst. Hier spelen we met Het Nieuwbouw Platform op in. Door de versterking met Alex, kunnen we versneld onze strategie concreet maken en onze abonnees meer waarde bieden.’

Reageer op dit artikel