nieuws

Sabine Renders projectdirecteur Hembrug

Loopbaan

Sabine Renders projectdirecteur Hembrug
Sabine Renders

Ir. Sabine Renders is per 1 december 2018 aangesteld als projectdirecteur van de joint venture ABC Planontwikkeling en Life makes Sens voor de ontwikkeling van Hembrug.

Als projectdirecteur is Renders verantwoordelijk voor de integrale ontwikkeling van het Hembrugterrein (45 hectare groen, monumenten en bouwgrond). De transformatie van het terrein van de voormalige Artillerie Inrichtingen is een van de meest complexe en bijzondere gebiedsontwikkelingen van Europa. Hembrug kenmerkt zich door haar weelderige groen, haar rijke industriële gebouwen en de aantrekkingskracht op creatieve ondernemers. ‘De uitdaging zit in het toevoegen van een omvangrijk nieuwbouwprogramma (duizend woningen) met behoud van het bijzonder karakter.’

Als gebiedsontwikkelaar heeft Renders zich in de afgelopen jaren op verschillende manieren ingezet in de metropoolregio van Amsterdam. Renders is een bouwtechnisch opgeleide professional met ruim twintig jaar ervaring bij de overheid, woningcorporaties en commercieel ontwikkelaars. Een gepassioneerd stad- en gebiedsmaker met bewezen kennis en resultaten in complexe vastgoed- en gebiedsontwikkelingen. Tegelijkertijd heeft ze een scherp oog voor de haalbaarheid van plannen en ideeën. Sinds maart 2010 was zij als ontwikkelingsmanager actief bij woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam. Vanaf januari 2017 was zij als gebiedsontwikkelaar actief binnen de regio Noordwest van ontwikkelaar AM.

Reageer op dit artikel