Jaap Gillis verlaat Bouwfonds Investment Management

Jaap Gillis verlaat Bouwfonds Investment Management
Jaap Gillis

Ceo Jaap Gillis van Bouwfonds Investment Management, onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep, verlaat na ruim 6 jaar zijn post. Hij gaat opzoek 'naar nieuwe beroepsmatige en duurzame avonturen', zo laat hij zakenrelaties in een persoonlijke e-mail weten.

In afwachting van het volgende hoofdstuk in zijn indrukwekkende loopbaan, opereert Gillis voorlopig vanuit zijn eigen bedrijf Economic Real Estate.

Gillis kondigde in de zomer van 2018 in een vraaggesprek met Vastgoedmarkt al aan dat hij in het vierde kwartaal zou vertrekken. Dat zijn vertrek pas aan het einde van het genoemde kwartaal valt, werd geëist door de toezichthouders AFM en DNB. Zij wilden dat hij tot het einde de verantwoordelijkheid voor de ontmanteling van zijn bedrijf zou dragen.

Overdracht van activiteiten

In maart 2018 werd al twee derde van de activiteiten van het bedrijf via een management buy-out overgedragen aan Primevest Capital Partners. Half november maakte de onderneming bekend een aandelenbelang en mandaten voor een half miljard euro over te dragen aan de onderneming Garbe Institutional Capital. Ook de bijbehorende medewerkers gingen over naar de nieuwe eigenaar.

De resterende activiteiten werden daarna overgeheveld naar andere bedrijfsonderdelen binnen de Rabobank. Gillis en cfo Marnix Boessenkool - tevens statutair directeur van de Rabo Vastgoedgroep - bleven op hun post om dit te begeleiden. Dat proces is voltooid, getuige het vertrek van Gillis.

Voor het kantoorpand aan De Beek 18-20 in Hoevelaken is inmiddels een nieuwe huurder gevonden.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.