Herberth Samsom in Raad van Advies Boelens de Gruyter

Herberth Samsom in Raad van Advies Boelens de Gruyter
Parooltoren, project van Boelens de Gruyter

Herberth Samsom (60) treedt toe tot de Raad van Advies van de Amsterdamse vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter.

Hij volgt Joost Kuiper op, die sinds 2010 in de Raad van Advies zat. Samsom is CEO van veilinghuis TB Auctions (o.a. BVA en Troostwijk) en medeoprichter van InShared. Daarvoor was hij lange tijd managing partner bij reclamebureau DDB. De Raad van Advies van de vastgoedontwikkelaar bestaat verder nog uit Willem Stevens, oprichter van advocatenkantoor Caron & Stevens, het huidige Baker & McKenzie.

Boelens de Gruyter is specialist in binnenstedelijke herontwikkeling. Boelens de Gruyter vindt het een uitdaging om bestaande gebouwen te transformeren om ze een duurzame nieuwe toekomst te geven. Maar ook om bestaande binnenstedelijke gebieden te herontwikkelen tot een compleet nieuwe bestemming. Voorbeelden zijn de succesvolle transformaties van de Parooltoren en Trouwgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat. Maar ook de herontwikkelingen van de voormalige KPN-gebouwen in Den Bosch en Venlo naar respectievelijk nieuwe woon-/werk- en museum-/werk-bestemmingen. Boelens de Gruyter is ook partner in de transformatie van de Kanaalzone in Utrecht waar bedrijfsterreinen de komende jaren worden herontwikkeld tot de nieuwe groene stadswijk Merwede.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.