nieuws

‘Deelname aan de Young Talent Award levert nieuwe inzichten op’

Loopbaan

‘Deelname aan de funda in business/ Vastgoedmarkt Young Talent Award kost tijd. Maar de ervaring leert, dat vrijwel elke kandidaat heel blij is dat hij deelnam. Je laat immers zien wat je in huis hebt en het levert altijd nieuwe inzichten op.’

‘Deelname aan de Young Talent Award levert nieuwe inzichten op’

Dat zegt Cuno van Steenhoven, voormalig voorzitter van de Yardi/Vastgoed Young Talent Award. Van Steenhoven, oud directievoorzitter van DTZ Zadelhoff en thans werkzaam vanuit zijn eigen adviesbureau, heeft het voorzitterschap drie jaar vervuld. Onder zijn leiding trok de prijsvraag elk jaar meer aanmeldingen en kwam op een hoger niveau te staan. Hij is met ingang van de editie 2019 opgevolgd door Jan Werkman, commercieel directeur van funda en funda in business.

Enthousiasme

Van Steenhoven kijkt met veel plezier terug op de achterliggende periode. ‘Wat ik vooral  heel leuk vind, is het enthousiasme van de deelnemers. Maar ook het enthousiasme van hun organisaties. Je neemt als kandidaat namelijk nooit in je eentje deel: er staat altijd een organisatie achter je.’

Zijn belangrijkste tip voor nieuwe kandidaten is: kies een leermeester binnen je organisatie of bij een opdrachtgever. Hoe je dat doet? ‘Als de leerling bereid is, zal de leermeester verschijnen’, luidt niet voor niks het spreekwoord. Met andere woorden: in elke fase van je carrière kun je veel van iemand leren, maar dan moet je wel eerst zelf beseffen dat je iets te leren hebt.’

Battle for talent

De oud-juryvoorzitter hoopt dat voor de editie 2019 van de YTA  veel vastgoedbedrijven hun toppers aanmelden. ‘Bedrijven hebben daar zelf natuurlijk ook voordeel van’, spreekt hij zakelijk. ‘Het is om te beginnen goed voor het eigen imago in de battle for talent als een werkgever die zijn toptalent koestert en stimuleert. Deelname straalt op de hele organisatie uit.’

Van Steenhoven meent dat dat de vastgoedsector zich sowieso meer moeite zou kunnen getroosten om de veelzijdige carrièremogelijkheden in het vastgoed onder de aandacht van jonge mensen te brengen. ‘Op de lijstjes van favoriete werkgevers onder pas afgestudeerden figureren staan altijd de bekende bedrijven zoals Unilever, Philips, Albert Heijn enzovoorts. Vastgoedbedrijven komen nauwelijks aan bod. Brancheorganisaties, maar ook individuele werkgevers, zouden ook veel meer energie in moeten steken en het verbeteren van het imago van de sector.’

Aanmelden

De jury nodigt organisaties uit hun grootste vastgoedtalent te nomineren voor de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019.

Kandidaten moeten over tenminste vijf jaar werkervaring beschikken in het vastgoed. De winnaar ontvangt naast een award een opleidingscheque ter beschikking gesteld door de Amsterdam School of Real Estate (ASRE). Sinds 2014 reikt de ASRE een waardecheque uit aan de winnaar van deze Talent Award om zo bij te dragen aan het verder uitbouwen van zijn of haar carrière.

De jury bestaat uit: juryvoorzitter Jan Werkman; Peter Helfrich, Head of North-West Europe van vastgoedvermogensbeheerder Patrizia;  Jessie Wagenaar, directeur Verkoop en Gebiedsmarketing van projectontwikkelaar BPD en winnaar van de YTA in 2016; Tim de Vries het toptalent van 2018, en consultant bij Cushman & Wakefield; en Erik Wiegerinck, senior redacteur Vastgoedmarkt.

Een vastgoedtalent voordragen is mogelijk tot 4 februari 2019. In de week van 11 februari selecteert de jury vijf kandidaten uit de aanmeldingen. Hun namen worden vervolgens bekendgemaakt op Vastgoedmarkt.nl. Het slotdebat tussen de drie finalisten vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de RAI Amsterdam

De uiteindelijke winnaar wordt na afloop van het debat bekendgemaakt op de stand van de funda in business.

Aanmeldingsformulier

Voordragen voor de elfde editie van deze jaarlijkse prijs doe je via het aanmeldingsformulier op de site.

 

Reageer op dit artikel