nieuws

Marcel Kokkeel vertrekt bij Citycon

Loopbaan

De Nederlander Marcel Kokkeel stapt per 1 januari 2019 op als topman van het Finse beursgenoteerde winkelvastgoedfonds Citycon.

Marcel Kokkeel vertrekt bij Citycon

De 60-jarige Kokkeel geeft sinds 2011 leiding aan het Finse winkelvastgoedfonds, waarvan de Israëlische vastgoedman Chaim Katzman grootaandeelhouder en president-commissaris is.

Over de achtergrond van zijn vertrek wordt door Citycon slechts gemeld, dat het besluit in ‘goed overleg’ is genomen met Kokkeel. De Nederlander blijft na zijn terugtreding als ceo nog tot 1 mei 2019 als adviseur verbonden aan het bedrijf. Wat zijn verdere plannen zijn, is niet duidelijk.

Kokkeel is een welbekende in de Nederlandse vastgoedwereld. Hij was topman van Ahold Real Estate Europe van 2000 tot 2004. Vervolgens maakte hij de overstap naar Bouwfonds Property Finance en switchte twee jaar later naar Multi Mall Management, waarvan hij tot 2011 bestuursvoorzitter was.

Kokkeel wordt per 1 januari 2019 opgevolgd door de Amerikaan F.Scott Ball. Tegelijkertijd met hem stapt ook zijn coo Jurn Hoeksema in ‘goed overleg’ op. Zijn taken worden overgenomen door Henrica Ginström, een Finse.

Citycon heeft een portefeuille winkelcentra  ter waarde van 4,5 miljard euro in Finland, Noorwegen, Zweden en Estland.

Reageer op dit artikel