nieuws

Laura van Wieringen naar M&G Real Estate

Loopbaan

M&G Real Estate, de vastgoedtak van vermogensbeheerder M&G, heeft  Laurien van Wieringen benoemd tot directeur Asset Management.

Laura van Wieringen naar M&G Real Estate

Zij gaat de leiding nemen over de Nederlandse activiteiten van M&G Real Estate. Haar benoeming weerspiegelt de sterke interesse van beleggers in de Nederlandse vastgoedmarkt en maakt onderdeel uit van de strategie van M&G Real Estate om nieuwe kantoren te openen en personeel te werven door heel Europa.

Van Wieringen werkte eerder in verschillende functies bij Rockspring Property Managers en was daar onder meer hoofd Asset Management voor de Benelux. Zij  gaat voor de Britse vastgoedvermogensbeheerder werken vanuit het bestaande kantoor in Amsterdam en zal rapporteren aan Marc Reijnen, hoofd Asset Management Europa. Het team waar Van Wieringen deel van gaat uitmaken heeft inmiddels al meer dan 3,4 miljard pond geïnvesteerd in 19 verschillende landen in Europa (per september 2018).

Zij zal beleggingskansen identificeren voor zowel het M&G European Property Fund, als voor het M&G European Secured Property Income Fund. Dit laatste is M&G’s eerste institutionele beleggingsfonds in ‘long-lease’ Europees vastgoed en werd gelanceerd in 2016.  Nederland is een belangrijke markt voor de twee fondsen die beide kapitaal hebben om in de regio te investeren. Zo heeft het M&G European Property Fund recentelijk Frederiksplein 42 overgenomen, een markant vastgoedobject in Amsterdam.

Sinds 2016 heeft M&G Real Estate vier nieuwe kantoren geopend in Europa en twintig medewerkers aangenomen in Amsterdam, Frankfurt, Madrid, Milaan, Parijs en Stockholm.

 

Reageer op dit artikel