nieuws

Stedebouwkundige Adriaan Geuze ontvangt ARC18 Oeuvre Award

Loopbaan

De ARC18 Oeuvre Award wordt op 22 november 2018 uitgereikt aan Adriaan Geuze van West 8.

Stedebouwkundige Adriaan Geuze ontvangt ARC18 Oeuvre Award
Adriaan Geuze, foto: Carel van Hees

Geuze ontvangt de onderscheiding voor zijn oeuvre op het gebied van landschap, stedebouw en architectuur. De stedebouwkundige is onder andere bekend van gebiedsontwikkelingen als Borneo Sporenburg in Amsterdam, de Groene Loper in Maastricht, het Centraal Station en de Coolsingel in Rotterdam en Strijp S in Eindhoven. In New York ontwierp hij het park en de publieke ruimte voor het project Governors Island. Ook werkte hij aan gebiedsontwikkelingen in Seoel, Toronto en Hongkong.

De ARC Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt door het vakblad de Architect aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage levert aan de gebouwde omgeving. Eerdere winnaars zijn Kees Christiaanse, Office Winhov, Michael van Gessel, Riek Bakker en Thomas Rau.

De jury van de ARC18 Oeuvre Award bestaat uit voorzitter Robert Winkel (Mei architects and planners), Bianca Seekles (ERA Contour), Jarrik Ouburg (HOH Architecten) en secretaris Harm Tilman (de Architect).

Geuze ontvangt de ARC18 Oeuvre Award tijdens een feestelijke avond op 22 november 2018 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, waar ook de winnaars van zeven andere categorieën van de ARC18 Awards bekend worden gemaakt.

Reageer op dit artikel