Iris Michels-Spee vertrekt bij Vastgoed Belang

Iris Michels-Spee vertrekt bij Vastgoed Belang
Iris Michels-Spee

Iris Michels-Spee vertrekt na een half jaar als directeur van de belangenvereniging van particuliere vastgoedbeleggers Vastgoed Belang.

'De samenwerking bleek in algemene zin geen succes', licht voorzitter Jan Kamminga van Vastgoed Belang toe op vragen van Vastgoedmarkt. 'Het moet klikken. Is er geen klik, dan moet je afscheid nemen.' De vereniging heeft daarop besloten het halfjaarcontract van Michels-Spee niet te verlengen.

Michels-Spee volgde begin april 2018 Co Koning op als algemeen directeur van Vastgoed Belang, die de functie van directeur Beleid zou vervullen. Vastgoed Belang wordt in toenemende mate door de overheid betrokken bij besluitvormingsprocessen. Vooral de nieuwe voorschriften voor duurzaamheid, waar particuliere verhuurders de komende jaren aan moeten voldoen, vergen veel inspanning.

Michels-Spee is afgestudeerd economisch bestuurskundige. Zij was als gemeenteraadslid voor de VVD in Den Haag gedurende negen jaar woordvoerder over zaken als bouwen, wonen en ruimtelijke ordening. Voor haar benoeming adviseerde zij de commerciële omroepen en de Ster op het gebied van regelgeving rondom reclame. Zij kent derhalve het politieke spel, heeft als lobbyist een adviserende rol richting directies en beschikte over ruime ervaring op het vlak van management. Die combinatie maakte haar volgens het persbericht van haar benoeming 'uitermate geschikt voor deze functie', waarin zij onder andere verantwoordelijk was voor het woordvoerderschap en lobbytrajecten.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.