nieuws

Dirk Bakker: ‘Het was niet mijn intentie ceo te worden’

Loopbaan

Dirk Bakker zag zichzelf een jaar geleden niet als logische opvolger van Jaap van Rhijn, toen die vertrok als ceo van Colliers International Nederland. ‘Als je mij dat toen had verteld, had ik je voor gek verklaard.’

Dirk Bakker: ‘Het was niet mijn intentie ceo te worden’
Dirk Bakker

Dat zegt ceo Dirk Bakker van Colliers International in een terugblik op zijn eerste jaar aan het hoofd van Nederlandse tak van de internationale vastgoedadviseur. Bij het plotselinge vertrek van Jaap van Rhijn eind augustus 2017 vroegen de partners van Colliers Nederland Bakker het roer tijdelijk over te nemen. Die tijdelijke benoeming werd in maart 2018 omgezet in een permanente benoeming vanuit Colliers International in Toronto. De inmiddels ingehuurde werd headhunter werd al na zes weken teruggeroepen.

Over de achtergrond van het vertrek van zijn voorganger Van Rhijn wil Bakker niet veel kwijt. ‘Het werd tijd dat de onderneming een nieuwe stap maakte. Jaap was vooral een intern en operationeel gerichte manager. Ik ben zijn tegenpool. Ik ben een meer naar buiten gerichte leider. Ik was al langer van mening dat wij een meer commerciële onderneming moesten worden, zeker tegenover onze concurrenten. Niet alleen een adviesclub met een beheerafdeling, maar meer gericht op transacties. Dat is wat de organisatie nodig heeft. Het afscheid van Jaap is in goed overleg gebeurd, daar is geen advocaat aan te pas gekomen.’

Bakker had niet de intentie opvolger van Van Rhijn te worden. ‘Ik was al een keer ceo van mijn eigen onderneming geweest. Uiteindelijk werd ik ceo van Colliers en nu ik het ben, vind ik het eigenlijk hartstikke leuk.’

Lees hier het complete interview met Dirk Bakker: ‘Er heerst bij ons een gevoel van onoverwinnelijkheid

Reageer op dit artikel