Bas van Holten verlaat Merin

Bas van Holten verlaat Merin
Bas van Holten

Bas van Holten treedt terug als ceo van Merin en verlaat de vastgoedbelegger per 1 januari 2019.

Dat heeft Vastgoedmarkt uit betrouwbare bron vernomen. Van Holten werd in januari 2013 ceo van Merin. Die naam kreeg het voormalige Uni-Invest na de overname door een Brits-Amerikaans consortium van TPG Real Estate, TPG Sixth Street Partners en Patron Capital Partners. Het plan van die durfkapitalisten om de portefeuille stukje bij beetje te verkopen werd met Van Holten op bok ingeruild voor een strategie van uitbreiding.

Van Holten kreeg in 2016 een nominatie voor de titel Vastgoedman van het jaar. Een jaar later maakten de durfinvesteerders hun exit. Dream Global Reit uit Canada werd voor 622 miljoen euro de nieuwe eigenaar.

Na zijn terugtreden wil Van Holten eerst meer tijd besteden aan familie, sport en het buitenleven. Daarna bekijkt hij hoe hij zijn loopbaan wil voortzetten.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.