nieuws

Student Drenth in jury Rabo Vastgoedprijs

Loopbaan

Student Drenth in jury Rabo Vastgoedprijs
Thomas Drenth

Rabo Real Estate Finance heeft de jury van de Rabo Vastgoedprijs uitgebreid met Thomas Drenth, student Management in the Built Environment aan de TU Delft en voorzitter van Boss.

Studenten hebben volgens Rabo meer zicht op trends en ontwikkelingen omdat zij als nieuwkomers op de vastgoedmarkt een frisse blik meenemen en niet worden gehinderd door gevestigde patronen.

Directeur en jurylid Roel van de Bilt vindt het belangrijk het bedrijfsleven te verbinden met studenten. ‘Door zitting te nemen in de jury van de Rabo Vastgoedprijs krijg je als student een unieke inkijk in de vastgoedmarkt. Niet alleen bevind je je als student in gezelschap van een zeer ervaren en deskundigen jury. Ook kom je in aanraking met de top-vastgoedprojecten van de afgelopen twee jaar. Een betere kennismaking met de vastgoedmarkt kun je je als student volgens mij niet wensen.’

Jurylid Drenth vindt het een onvergetelijke ervaring om de meest uiteenlopende projecten te beoordelen op ondernemerschap en bijdrage aan een toekomstbestendige vastgoedmarkt. ‘Dit is een unieke kans, die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik ben de Rabobank dankbaar dat zij mij deze mogelijkheid biedt. Ik vind het gedurfd en tegelijkertijd ook verstandig om de jongere generatie op deze wijze mee te nemen en mee te laten beslissen, aangezien wij uiteindelijk de generatie zijn die deze sector écht duurzaam en circulair moeten maken.’

De Rabobank is op dit moment aan het onderzoeken hoe ze nog op andere manieren de verbinding met studenten kunnen leggen, bijvoorbeeld door ze een rol te geven tijdens de uitreiking van de Rabo Vastgoedprijs (voorheen: FGH Vastgoedprijs) op 5 november 2018.

De eerste editie van de Vastgoedprijs onder Rabo-vlag is inmiddels van start gegaan, met veel inzendingen. De eerste jurybijeenkomst heeft plaatsgevonden. In juli maakt de jury de genomineerden bekend.

De jury van de Rabo vastgoedprijs 2018 bestaat uit:

  • Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht (voorzitter)
  • Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland (vicevoorzitter)
  • Bart van Breukelen, voorzitter Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (Neprom)
  • Dick van Hal, voorzitter Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN)
  • Nathalie de Vries, voorzitter Bond van Nederlandse Architecten (BNA)
  • Ger Jaarsma, voorzitter NVM
  • Anton Koomen, managing partner Provast (winnaar vastgoedprijs 2016)
  • Thomas Drenth, student TU Delft
  • Roel van de Bilt, directeur Rabo Real Estate Finance
Reageer op dit artikel