nieuws

In memoriam: Meindert Kooistra

Loopbaan

Voormalig directeur ir. Meindert Kooistra van Blauwhoed is op 28 maart overleden. Hij was 75 jaar oud.

In memoriam: Meindert Kooistra
Meindert Kooistra

Kooistra is in zijn werkzame leven een van de leidende personen in de Nederlandse vastgoedsector geweest. Begonnen bij de gemeente Alphen aan den Rijn stapte hij al spoedig over naar het Wilma waar hij in de bouwdivisie in de directie kwam. Vervolgens werd hij bij dit concern voorzitter van de grote projectontwikkelingstak, Wilma Vastgoed.

Vervolgens maakte hij een overstap naar het pensioenfonds PGGM waar hij directeur Beleggingen werd met een omvangrijke portefeuille aandelen, obligaties en internationaal onroerend goed. Na een aantal jaren volgde opnieuw een overstap, naar het directievoorzitterschap van het vastgoedbeleggingsfonds Wereldhave.

Aansluitend kreeg hij namens de grote Nederlandse vastgoedbeleggers de leiding over het opzetten van de ROZ-IPD Nederlandse Vastgoedindex. Dit werd gevolgd door het voorzitterschap van de ROZ (Raad voor Onroerende Zaken) waarin vrijwel alle belangrijke disciplines van het vastgoed in Nederland zijn verenigd en die ook als aanspreekpunt voor de overheid diende. Vervolgens werd hij directievoorzitter van de oudste projectontwikkelingsmaatschappij van Nederland, Blauwhoed.

Na zijn actieve loopbaan vervulde hij nog tal van adviseurschappen in de sector waarbij ook vastgoedportefeuilles moesten worden geoptimaliseerd en gesaneerd. Hij bleef tot op het laatst actief als vastgoedbelegger. Meindert Kooistra was een deskundig, buitengewoon aimabel en positief ingestelde persoonlijkheid.

Reageer op dit artikel