nieuws

Woonpunt stelt twee medewerkers op non-actief

Loopbaan

Woonpunt stelt twee medewerkers op non-actief
Woningen van Woonpunt in de Maastrichtse wijk Nazarath

Woonpunt heeft twee medewerkers op non-actief gesteld.

Dat meldt de Limburgse corporatie op haar website. Beide werknemers toonden volgens Woonpunt grensoverschrijdend gedrag op het gebied van integriteit. Er is geen aanleiding om te veronderstellen dat Woonpunt financiële schade heeft geleden. Volgens De Limburger gaat het om een van de drie topmanagers en een woonconsulente.

De corporatie kreeg in 2017 signalen en schakelde Hoffmann Bedrijfsrecherche in om de zaak te onderzoeken. Toen Hoffmann met zijn bevindingen kwam, heeft Woonpunt naar eigen zeggen meteen ingegrepen. De arbeidsovereenkomsten van de twee medewerkers worden ontbonden.

‘Bij Woonpunt werken 210 medewerkers die zich met hart en ziel inzetten voor onze huurders, zodat die prettig kunnen wonen in onze woningen en onze buurten. Dat is ons werk. Er is geen plek bij Woonpunt voor mensen die gedrag vertonen dat niet door de beugel kan.’

De laatste jaren komen er minder signalen over integriteitsproblemen in de corporatiesector. In de tweede helft van het vorige decennium waren er problemen bij onder meer Rochdale, SGBB en Laurentius.

Reageer op dit artikel