nieuws

Wim Oostveen (Ovast) overleden

Loopbaan

Wim Oostveen (Ovast) overleden
Wim Oostveen foto: Desiree Meulemans

Vastgoedondernemer en politicus Wim Oostveen is op 11 maart overleden. Dat heeft zijn partij Stadsbelang Utrecht bekendgemaakt, meldt RTV Utrecht.

Oostveen is oprichter van vastgoedontwikkelaar en -belegger Ovast. Hij was al geruime tijd ziek. Decennia geleden kocht de Utrechter veel grond in het gebied waar nu Leidsche Rijn ligt. Ovast is nog altijd een grote speler in Leidsche Rijn. Naast de grond in Leidsche Rijn bezit Ovast veel huurwoningen door heel Nederland. Eind 2013 besloot Oostveen in de politiek te gaan.

Met voormalig CDA-raadslid Cees Bos richtten ze Stadsbelang Utrecht op. Eenmaal in de gemeenteraad werd hem belangenverstrengeling verweten, omdat hij zijn collega’s zou betrekken bij zijn juridische strijd tegen de gemeente over bouwkavels in Leidsche Rijn en Papendorp. Oostveen heeft voor zijn dood aangegeven dat zijn kinderen het bedrijf Ovast zullen voortzetten.

Reageer op dit artikel