nieuws

Wienke Bodewes weg als topman Amvest

Loopbaan

Wienke Bodewes weg als topman Amvest
Wienke Bodewes

Wienke Bodewes (65) treedt later in 2018 terug uit zijn functie van algemeen directeur van Amvest.

Heleen Aarts (44) volgt Bodewes in het najaar op als algemeen directeur. Aarts is nu nog directeur gebiedsontwikkeling bij Amvest, Het directieteam zal dan verder bestaan uit Dennis van Vugt (chief financial officer), Wim Wensing (chief investment officer) en Bas van de Ven (director Development & Transactions). Bodewes blijft tot eind 2018 verbonden aan Amvest.

‘Het gaat uitstekend met Amvest. Daarom heb ik besloten dat dit een natuurlijk moment is om de leiding van dit prachtige bedrijf over te dragen aan een nieuwe generatie. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Heleen met haar lange ervaring bij Amvest het bedrijf succesvol verder brengt’, zegt Wienke Bodewes. ‘Het directieteam dat het stokje straks overneemt, deelt de ambitie om de kracht van Amvest te continueren: de combinatie van fondsmanagement en ontwikkelen.’

De Raad van Commissarissen van Amvest respecteert de beslissing van algemeen directeur. ‘Wij zijn Wienke Bodewes dankbaar voor zijn grote toewijding en persoonlijke inzet voor Amvest. Onder zijn leiding is Amvest uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. We zijn verheugd dat Heleen Aarts bereid is de nieuwe algemeen directeur van Amvest te worden. Zij past uitstekend bij de ondernemende cultuur van Amvest. En ze heeft in de loop der jaren bewezen het bedrijf voortreffelijk te kunnen vertegenwoordigen, met oog voor de belangen van alle partijen waarmee we samenwerken’, zegt Edgar Koning, voorzitter van de raad van commissarissen.

Reageer op dit artikel