nieuws

Toptalent Marieke Dessauvagie, hotel consultant Colliers International

Loopbaan

Marieke Dessauvagie (29), hotel consultant bij Colliers International, is één van de vijf genomineerden voor de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018.

Toptalent Marieke Dessauvagie, hotel consultant Colliers International

Zij is sinds augustus 2015 in dienst van Colliers International. Dessauvagie is een expert op het van nieuwe hotel ontwikkelingen en verbindt graag de juiste partijen met elkaar ‘om tot een mooi hotelproduct te komen’.

Haar werkgever typeert haar als een gepassioneerde en inspirerende collega met veel ervaring in de wereld van hotelvastgoed. Zij is gestart bij Marriott International en inmiddels werkzaam in het Hotels-team van Colliers International. Als consultant is zij verantwoordelijk voor verschillende adviestrajecten in de Benelux variërend van haalbaarheidsstudies en ontwikkeladvies tot makelaardij.

Op geheel eigen wijze combineert zij vernieuwend onderzoek met gedegen advies. Dessauvagie volgt de wereldwijde ontwikkelingen en consumententrends op de voet die verder gaan dan die in de vastgoedsector. Daardoor is zij in staat om bewegingen te signaleren die in toekomst impact gaan hebben op het vastgoed. Dit heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat zij aan de basis heeft gestaan van het baanbrekende onderzoek naar de Airbnb-activiteiten in Nederland en andere steden in Europa. Alleen al in Nederland heeft dit onderwerp dagenlang de media gedomineerd. Daarnaast doet zij bijvoorbeeld onderzoek naar klantreviews en de impact die dit heeft op de hotelwereld.

Dessauvagie is de winnaar van de EMEA-award voor Researcher of the Year 2017 die elke twee jaar wordt uitgereikt aan de beste onderzoeker binnen de hele regio.

Zij volgde de hogere hotelschool in Leeuwarden en mag zich ook master in business administration (MSC) noemen (VU Amsterdam).

De vijf genomineerden laten de komende maanden zien wat zij aan vakkennis en vaardigheden in huis hebben en of zij beschikken over een goed netwerk in de vastgoedsector. Zij laten van zich horen in blogs op Vastgoedmarkt.nl en gaan online stemmen verzamelen. De eerste debatronde vindt op woensdag 18 april tijdens het Trends Congres van Vastgoedmarkt in Amsterdam plaats.

Lezers en bezoekers van de website kunnen van 27 februari tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden. Lees de profielen van alle genomineerden.

 

Reageer op dit artikel