nieuws

Rising Star: Elise van Pieterson

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van ruim vijftien vragen. Dit keer: Elise van Pieterson van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Rising Star: Elise van Pieterson
Elise van Pieterson

Leeftijd: 36 jaar

Opleiding: Bachelor Bouwkunde (Hogeschool van Utrecht), master Real Estate Management & Development (TU Eindhoven)
Master of Real Estate (MRE, Amsterdam School of Real Estate)

Ik ben: acquisiteur Winkelbeleggingen / projectontwikkelaar bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Waarom vastgoed: Van jongs af aan ben ik onder de indruk van (monumentale) gebouwen. De kwaliteit van het ontwerp dat ervoor zorgt dat het haar waarde aan de omgeving weet te behouden, ongeacht welke functie zo’n gebouw door de jaren heeft gekregen. Dit heeft mede er voor gezorgd dat ik met de studie bouwkunde ben begonnen en uiteindelijk na mijn studie aan de TU met veel plezier in het vastgoed ben gaan werken.

Het mooiste vastgoedobject: Voor mij zijn de mooiste vastgoedobjecten de objecten die door functie en/of ontwerp waarde toevoegen aan de omgeving. De meest recente en grote voorbeelden in Amsterdam zijn uiteraard de A’dam Toren en de Foodhallen. Het is waanzinnig wat deze (her) ontwikkelingen teweeg hebben gebracht.

Mijn hart ligt bij: commercieel vastgoed en dan met name winkels. Het werken binnen winkelvastgoed is zeer dynamisch. Je hebt niet alleen met de stenen en de huurders te maken, maar ook met de consument. De consument is de belangrijkste actor in het speelveld, want zonder consumenten geen retailers en zonder retailers geen huurinkomsten.

Belangrijkste trend: We leven in een tijd waar nieuwe ontwikkelingen zich in een rap tempo voordoen. Zo zullen nieuwe digitale technologieën nog veel veranderingen teweeg brengen in hoe wij werken en wat we met alle data kunnen. Blockchain staat bijvoorbeeld nog in de kinderschoenen, maar zal uiteindelijk binnen het vastgoed een nog grotere rol gaan spelen. Ook duurzaamheid zal een nog belangrijkere (en noodzakelijke) rol gaan spelen. Binnen het winkelvastgoed zijn steeds meer retailers bezig om de keten te verduurzamen. Willen we echter binnen de (consumptie)maatschappij echte veranderingen doorvoeren, dan hebben we naar mijn mening nog een lange weg te gaan. De bewustwording moet verder worden vergroot. Dit kan in het groot, maar ook in het klein. Het is gaaf te zien hoe kleine bedrijven als ‘Unrobe’ en ‘Mudjeans’ op hun manier een bijdrage leveren aan die bewustwording.

Mijn rolmodel: Voor mij zijn dat de personen en bedrijven die buiten de kaders (durven te) denken. Dingen anders durven aan te pakken, te investeren, risico te nemen omdat ze een visie hebben en ergens in geloven.

Mijn grootste succes: Allereerst het winnen van de ASRE-scriptieprijs voor mijn MRE-scriptie ‘Wijkwinkelcentra; Determinanten van de vloerproductiviteit en bestedingen in het dagelijks segment’ (pdf, 56 pagina’s). Een enorme eer om deze prijs in ontvangt te mogen nemen.
Daarnaast de uitbreiding en herontwikkeling van Winkelcentrum Makado in Beek. In 2010 ben ik als trainee betrokken geraakt bij de beginfase (planontwikkeling) en de afgelopen jaren heb ik in de rol van projectontwikkelaar de herontwikkeling tot realisatie zien komen. Ontzettend leuk en leerzaam om het gehele ontwikkelproces van begin tot eind mee te maken en te zien hoe ideeën op papier uiteindelijk in de praktijk worden gebracht.

Nevenfunctie: Sinds kort zit ik in het bestuur van de alumnivereniging van de Master of Real Estate (AAAMRE).

Sociale media: Facebook, Instagram en LinkedIn, maar ik ben op deze sites voornamelijk een ‘volger’.

Laatst bezochte evenement: CBRE Investment Outlook 2018.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: nieuwe dingen zien, doen en uitdagingen aangaan. Ik heb onder andere mee gedaan aan de Noordkaap Challenge (voor 3FM Serious Request), Nijmeegse Vierdaagse en Alpe d’Huzes. Voor nu staat er voor aankomende maand een trip naar Spitsbergen op de planning. Geen standaard plek om naar toe te gaan, maar dat ontstaat juist vanuit mijn nieuwsgierigheid.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws: voor het dagelijkse nieuws de nieuwsbrieven van Vastgoedmarkt, Vastgoedjournaal, PropertyNL en Retailtrends. Verder vind ik Sprout een interessante website om nieuwe ontwikkelingen bij te houden.

Favoriete gadget: Iphone.

Reageer op dit artikel