nieuws

Fortress-oprichter Jan Voerman (75) overleden

Loopbaan

Fortress-oprichter Jan Voerman (75) overleden
Jan Voerman

Jan Voerman, oprichter van vastgoedonderneming Fortress, is vrijdag 29 december overleden.

Voerman is 75 jaar geworden. Hij wordt 5 januari begraven.

Jan Voerman verruilde in 1975 zijn baan als directeur van Westland Hypotheekbank voor een bestaan als vastgoedbelegger. Later werd hij ook actief als projectontwikkelaar. Zakenblad Quote raamde het vermogen van Jan Voerman op het hoogtepunt in 2008 op 150 miljoen euro. Nadat hij Fortress in 2004 had overgedaan aan zijn zoon Roeland, was Jan Voerman nog vaak te zien op het kantoor van de vastgoedonderneming aan het Haringvliet in Rotterdam.

Roeland Voerman: ‘Voor mij was hij niet alleen een vader, maar ook en vriend en een fantastische zakenpartner. Hij was minimaal drie dagen per week op kantoor om de dagelijkse gang van zaken te bespreken. Niet als ondernemer, want de zaak had mijn vader volledig aan mij overgedragen, maar als sparringpartner.’

Er viel veel te bespreken, want bij de recentste crisis vanaf 2008 kwam Fortress in zwaar weer. Bij de herstructurering van het bedrijf in 2014 werd het aantal bv’s fors verkleind. Onder de naam Fred Real Estate Developers werd een deel van de ontwikkelactiviteiten voortgezet.

Reageer op dit artikel