nieuws

Tom Westermeijer (79) overleden na hartstilstand

Loopbaan

De in Rotterdam geboren vastgoedmagnaat Tom Westermeijer (79) is overleden. Hij stierf in de ochtend van 22 november in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede na een hartstilstand, bericht De Gelderlander.

Tom Westermeijer (79) overleden na hartstilstand
Het Witte Huis aan Geldersekade 1 in Rotterdam

Westermeijer runde met zijn zoons een vastgoedbedrijf. De familie stond jarenlang in de Top-500 van rijkste Nederlanders van het blad Quote, maar verdween daaruit in 2011. Hoewel de familie al jarenlang in Ede woont, is de vastgoedman in Rotterdam vooral bekend van de naam ‘Westermeijer’ op het zogeheten Witte Huis aan de Geldersekade 1. Het pand werd in 1977 aangekocht door de Westermeijer Groep.

Het vermogen van de familie was in enkele jaren aanzienlijk geslonken omdat de waarde van hun vastgoed fors daalde door de economische crisis. Uiteindelijk gingen veel bedrijven van de familie failliet. De Westermeijers moesten in 2013 verschillende woningen in Ede gedwongen verkopen. In januari 2014 werd de toen 76-jarige Tom Westermeijer persoonlijk failliet verklaard.

Het voormalige kantoor van de Westermeijers in het markante Vesta-gebouw aan de Jansbuitensingel 5 in Arnhem werd begin 2017 door twee investeerders gekocht om er jongerenwoningen, zorgappartementen en een boektiekhotel van te maken. Verkoper was Cofiton, het vehikel van ING Real Estate waarin panden uit probleemportefeuilles worden ondergebracht.

Reageer op dit artikel