nieuws

Rising Star: Daan de Blok

Loopbaan

Rising Star: Daan de Blok
Daan de Blok

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Daan de Blok van JLL.

Leeftijd: 26

Opleiding: Bachelor in Business Administration aan Inter College Business School en Master in Real Estate Management aan de University of Greenwich.

Ik ben: Advisor Agency Offices bij JLL.

Waarom vastgoed: Tijdens mijn afstudeerstage in Chicago is de interesse voor vastgoed ontstaan. Gedurende mijn stage maakte ik van dichtbij de dynamiek en het herstel van de Amerikaanse vastgoedmarkt mee. Na terugkomst uit Amerika heb ik me meer verdiept in het vastgoed en groeide de interesse. Dit heeft geleid tot het volgen van een masteropleiding in vastgoed. Ik blijf het fascinerend vinden hoe deze markt functioneert en hoe snel deze kan veranderen. De vastgoedmarkt is een conjunctuurgevoelige markt waarbij marktkennis en netwerk het verschil kunnen maken tussen wel of geen succes. De dynamiek en hectiek van het markt zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.

Belangrijkste trend: Er zijn op dit moment een aantal trends in de kantorenmarkt, waarbij de toename van business-center concepten, de smart building en ‘het kantoor-als- first-place‘ de belangrijkste trends zijn.

Kantoorgebruikers hebben een steeds grotere behoefte aan flexibiliteit en aan het delen van faciliteiten met medehuurders. De business centers spelen hier snel en slim op in. Het diverse aanbod van smaken en prijzen maakt het voor iedereen mogelijk om een werkplek te hebben met faciliteiten. In het verlengde hiervan zien we dat kantoren een steeds belangrijkere plek worden. Waar traditioneel het huis als de ‘first place’ werd gezien en het kantoor als ‘second place’, is de trend van nu dat kantoren dusdanig worden ingericht dat de gebruikers er graag mogen verblijven. Kantoren worden een ontmoetingsplek waar men naast werkt ook ontspant. Door het aanbieden van faciliteiten zoals een gym, koffiebar en goed restaurant komt en blijft men graag op kantoor. Daarnaast worden gebouwen steeds slimmer door middel van technologie. Het gebouw van de toekomst is meer dan een stenen omhulsel. Het zal een computer zijn waarin alles te meten is en alles aanpasbaar is op basis van de wensen van de gebruiker.

Mijn rolmodel: Ik heb geen specifiek rolmodel, al kan ik mij wel erg vinden in de mentaliteit en visie van Richard Branson: ‘Screw it, just do it’. Het is fascinerend hoe hij, als oprichter van de Virgin Group, meer dan 400 bedrijven heeft opgericht door het puur ‘te doen’, zich niet liet beïnvloeden en tegenhouden door sceptici en nooit op gaf als het tegenzat. Door inventief te zijn en (tegendraads) te investeren op momenten waarop men het hem juist afraadde, heeft hij dit allemaal bereikt.

Mijn grootste succes: Het succes is niet zo zeer één specifieke deal, maar vooral het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die ik vanuit JLL heb gekregen in de kleine twee jaar dat ik er werk. Die verantwoordelijkheid vertaalt zich in het begeleiden van klanten zoals bol.com met zijn huisvesting tot aan de aan-/verkoop van objecten. De diversiteit in het werk draagt bij aan het succes.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: een breed scala aan kennis, (internationale) ervaring en een groot netwerk. Daarnaast wil ik mezelf graag verder ontwikkelen op het gebied van beleggen in en het ontwikkelen van vastgoed.

Over 5 jaar ben ik: een herkenbaar gezicht in de vastgoedmarkt, met een brede ervaring en kennis.

Sociale media en favoriete apps: Vanzelfsprekend LinkedIn voor het onderhouden en uitbreiden van mijn zakelijke netwerk, Spotify om de hele dag door te gebruiken, Instagram om in te verdwalen en Blendle om artikelen van diverse kranten en bladen te lezen.

Laatst bezochte evenement: Studiereis naar Berlijn met de JOU (Jong Onroerend Goed Utrecht).

Favoriete gadget: iPhone en Sonos.

Transportmiddel: VW Golf.

Vrijmibo/hangout: De bar van ons splinternieuwe kantoor in The New Atrium en vervolgens door naar de stad.

Reageer op dit artikel