nieuws

Peter Ruigrok naar Twynstra Gudde

Loopbaan

Peter Ruigrok heeft zich per november 2017 verbonden aan organisatieadviesbureau Twynstra Gudde als geassocieerd adviseur.

Peter Ruigrok naar Twynstra Gudde
Peter Ruigrok

Ruigrok richt zich met het bureau op governance-vraagstukken bij woningcorporaties en werkt hierdoor mee aan het verstevigen van de marktpositie van Twynstra Gudde op dit gebied. Hij is toezichthouder in de langdurige zorg bij twee VVT-organisaties, toezichthouder en coach in een familiebedrijf en bestuurder in de culturele sector. Ook is hij zelfstandig adviseur.

Als geassocieerd adviseur geeft Ruigrok trainingen en adviezen over het verbeteren van de onderlinge samenwerking binnen de raad van commissarissen, tussen bestuurder(s) en raad van commissarissen, tussen de verschillende organisatieniveaus binnen corporaties en de samenwerking met externe stakeholders. Hierbij past hij onder andere de bij Twynstra Gudde ontwikkelde methode van serious gaming toe.

Ruigrok heeft 35 jaar ervaring in de vastgoedsector en gebiedsontwikkeling. Tijdens zijn loopbaan werkte Ruigrok bij de gemeentelijke en rijksoverheid, een groot adviesbureau, diverse project- en gebiedsontwikkelaars en bij woningcorporaties als eindverantwoordelijke. Bij de woningcorporaties was hij interim-bestuurder in de periode dat er veel veranderingen in de sector hebben plaatsgevonden. Ruigrok heeft ruime ervaring in belangenbehartiging (onder meer voorzitter Neprom) en sectorinstituten (onder meer voorzitter SWK).

Reageer op dit artikel