nieuws

Topman Hudson’s Bay onverwacht weg

Loopbaan

Topman Hudson’s Bay onverwacht weg
Jerry Storch

Jerry Storch vertrekt onverwacht als ceo van Hudson’s Bay Company (HBC). De Canadese warenhuisketen heeft te maken met financiële tegenwind in de VS en Duitsland.

Dat blijkt uit berichtgeving in Canadese media en uit een persbericht van HBC. HBC zegt zonder opgaaf van reden dat Storch met ingang van 1 november vertrekt. Een vervanger is nog niet aangetrokken. HBC is nog op zoek naar een ceo die het bedrijf ‘naar de volgende fase van ontwikkeling en groei brengt’. Storch is daarmee een kleine drie jaar topman van HBC geweest. Hij was eerder werkzaam als ceo van Toys’R’Us, de speelgoedketen die onlangs zijn faillissement aanvroeg.

Onder aanvoering van Storch heeft Hudson’s Bay de Europese markt betreden. Eerst werden Galeria Kaufhof en Galeria Inno verworden, daarna betrok de keten een tiental voormalige warenhuizen van V&D in Nederland. Deze zomer meldde HBC een nettoverlies van 201 miljoen Canadese dollar (159 miljoen dollar) en een bezuinigingsoperatie tot eind 2018 van 350 miljoen Canadese dollar en het ontslag van 2.000 medewerkers. Opstandige aandeelhouders eisen dat HBC uit Europa vertrekt en het vastgoed te gelde maakt. Richard Baker is voorlopig aangesteld als ceo. Eerder vertrok internationaal directeur Don Watros al onverwacht.

Reageer op dit artikel