nieuws

De Gelder directeur herontwikkeling Soestdijk

Loopbaan

De Gelder directeur herontwikkeling Soestdijk
Floris de Gelder

MeyerBergman Erfgoed Groep, de toekomstige eigenaar van Landgoed en Paleis Soestdijk, heeft Floris de Gelder aangesteld als directeur.

De Gelder (50) is al jaren actief op het snijvlak van publiek en privaat. Na een loopbaan in het bedrijfsleven bij onder meer KPN en Ahold was hij wethouder van Culturele en Economische Zaken in Utrecht, directeur van Museum Speelklok en directeur van het Utrecht Science Park. Met het team van MeyerBergman Erfgoed gaat hij invulling geven aan het winnende plan Made by Holland waarmee MeyerBergman Erfgoed Groep begin juni het landgoed en paleis verwierf.

Made by Holland ontwikkelt Soestdijk de komende jaren tot een platform voor innovatie en podium voor excellente prestaties van ondernemend Nederland. Nederlandse bedrijven, wetenschappelijke instituten en kennisorganisaties onderscheiden zich internationaal op meerdere terreinen, zoals: watermanagement, agricultuur en voeding, mode en design, duurzame energie en digitalisering. Op Soestdijk presenteert Made by Holland deze organisaties aan elkaar, de Nederlanders en buitenlandse bezoekers.

Ook komen er horeca, evenementen,  woningen en overige publieks- en verblijfsfuncties. Eind dit jaar vindt de overdracht van Soestdijk plaats van Rijksvastgoedbedrijf aan MeyerBergman Erfgoed Groep. In 2018 zal Soestdijk geopend blijven voor het publiek. Achter de schermen zullen voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden voor de renovatie en de nieuwe bestemming.

Reageer op dit artikel