nieuws

Bouwkundigen kijken vaker naar nieuwe baan

Loopbaan

Volgens cijfers uit het arbeidsmarktonderzoek bouw, uitgevoerd door Bouwjobs.nl, blijkt dat 26 procent van de bouwkundigen verwacht om uit eigen beweging zijn/haar huidige werkgever binnen één jaar te gaan verlaten.

Bouwkundigen kijken vaker naar nieuwe baan
Bouwstart Lumiere in Den Haag

Meest voorkomende redenen zijn een kortere reistijd en betere arbeidsvoorwaarden. Niet alleen de reistijd (28 procent) en de arbeidsvoorwaarden (27 procent) zijn redenen om uit te kijken naar een nieuwe werkgever, maar ook onvrede in de huidige baan (24 procent) en een volgende stap in de carrière of promotie (20 procent) worden vaak genoemd.

33 procent van de bouwkundigen voelt meer baanzekerheid dan een jaar geleden, terwijl 22 procent juist minder baanzekerheid voelt. Van de respondenten geeft 45 procent aan hier geen verandering in gemerkt te hebben in de laatste 12 maanden. Slechts 9 procent van de bouwkundigen houdt rekening met een ontslag op korte termijn vanwege economische omstandigheden, becijfert Bouwjobs.nl.

Uit het onderzoek blijkt verder dat ongeveer een kwart (24 procent) van de bouwkundigen graag gebruikt maakt van een bureau bij het vinden van een nieuwe baan, 15 procent geeft aan dit per definitie niet te doen. Als ze een bureau gebruiken dan vinden zij het met name belangrijk dat deze relevante vacatures heeft (40 procent) en een gelijkwaardige gesprekspartner kunnen zijn (37 procent).

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 253 bouwkundigen uit de database van Bouwjobs.nl.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels