nieuws

Rising Star: Mischa Moritz

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Mischa Moritz van G&S Vastgoed.

Rising Star: Mischa Moritz
Mischa Moritz

Leeftijd: 27

Opleiding: Real Estate & Housing (huidig Management in the Built Environment) aan de Technische Universiteit Delft.

Ik ben: Junior Ontwikkelmanager bij G&S Vastgoed.

Waarom vastgoed: Als sinds mijn jeugd heb ik een fascinatie voor gebouwen en architectuur die ruimte creëren en de leefbare omgeving vormen. Met een architect als vader werd het oog voor kwaliteit er met de paplepel ingegoten. Na mijn bachelor Bouwkunde viel mijn eerste keuze daarom ook op de master Architectuur. Al snel merkte ik dat de opdrachtgever, in veel gevallen een ontwikkelaar, de architect de handvatten kan geven om kwaliteit te realiseren. Je kunt als ontwikkelaar winst halen uit de besparing op kwaliteit, iets wat tegenwoordig te veel gebeurd en erg kortzichtig is. Door het toevoegen van meer kwaliteit, wat niet noodzakelijk leidt tot hogere bouwkosten, is meer winst te behalen. Winst voor de omgeving, de gebruiker en daarmee ook de ontwikkelaar. Na enige tijd beide masters tegelijk te hebben gevolgd, heb ik mij gefocust op de master Real Estate & Housing. Als ontwikkelaar kan ik mijn ondernemersdrift kwijt en mijn passie voor architectuur alsnog inzetten in de praktijk. Wij hebben als nieuwe generatie de kans om het nu wel goed te doen.

Belangrijkste trend: Momenteel beleven we de vierde industriële revolutie waarbij nieuwe technologieën, standaardisatie, globalisering en sociale economische factoren leiden tot nieuwe mogelijkheden in elke industrie. Data-driven ontwikkelingen raken bijna elk aspecten binnen het vastgoed, bijvoorbeeld op financieel vlak, duurzaamheid en people management. Blockchain biedt behalve betaalgemak nog vele andere voordelen. In deze reeksen kunnen voorwaarden contractueel vastgelegd worden maar bijvoorbeeld ook de herkomst en locatie van materialen accurater worden bepaald. Dit biedt onder andere bij hergebruik vele voordelen. Cradle-to-cradle is doorgegroeid naar een de Circulaire Economie waarbij, door volledig hergebruik, bouwafval nihil wordt. Gebouwen worden intelligent waardoor ze niet alleen duurzamer zijn, maar nog beter kunnen inspelen op de wensen van elke individuele gebruiker.

Mijn rolmodel: Richard Branson een ondernemer in hart en nieren. Met zijn onuitputtelijke energie, ondernemingsdrift en controversiële aanpak heeft hij een kleine onderneming, gestart in zijn studententijd, uit laten groeien tot een waar imperium. De winst van zijn ondernemingen steekt hij in duurzaamheid, innovatieve startups en technologieën. De roem is niet naar zijn hoofd gestegen, hij is nog steeds down-to-earth, sympathiek en geniet volop van het leven.

Mijn grootste succes: Tijdens mijn afstuderen ben ik samen met een studiegenoot een uitzend- en detacheringsbureau gestart. Onze kwaliteit en dienstverlening werd beloond door een enorme vraag, waardoor wij binnen 4 maanden zijn opgeschaald naar 100 uitzendstudenten. Ondanks het succes heb ik toch besloten mij te focussen op mijn carrière als ontwikkelaar.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: watersporten, zoals kiten. Naast mijn leercurve in het vastgoed en alles wat er bij komt kijken. Kiten is voor mij de perfecte sport om het hoofd leeg te maken en even de stad te ontvluchten.

Over 5 jaar ben ik: nog steeds aan het leren, de markt verandert constant en als goede ontwikkelaar moet je constant de trend voor zijn.

Sociale media en favoriete apps: Spotify. Werken, sporten of ontspannen, met muziek gaat alles beter. Daarnaast gebruik ik Flipboard voor de dagelijkse update van nieuws, gadgets en hang-outs.

Laatst bezochte evenement: Streetsmart benefiet-diner in de Supperclub. Streetsmart zet zich onder andere in voor de daklozen in Amsterdam. Als ontwikkelaar is het je taak om iedereen een dak boven hun hoofd te bieden.

Favoriete gadget: Samsung Gear 360. Met 360 graden foto’s en video’s is elke sfeer beter te beleven.

Transportmiddel:  De motor of de fiets, afhankelijk van de avond ;-) Bovendien heb je Amsterdam simpelweg niets aan een auto.

Vrijmibo/hangout: Na de vrijmibo bij G&S Vastgoed, direct door naar de Mash op het Gerard Douplein. Met als favoriete drankje toch wel de Dark ‘n’ Stormy om het weekend goed te beginnen.

Reageer op dit artikel