nieuws

Rising Star: Arda Basak

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Arda Basak van Lingotto.

Rising Star: Arda Basak
Arda Basak

Leeftijd: 26 jaar

Opleiding: Master Real Estate & Housing aan de Technische Universiteit in Delft (tegenwoordig: Management in the Built Environment).

Ik ben: dat wat ik graag wilde worden, projectontwikkelaar bij Lingotto.

Waarom vastgoed? Twee redenen: 1. We bevinden ons continu in de gebouwde omgeving, iedereen heeft ermee te maken. 2. Lang niet alles functioneert zoals zou moeten. Ik kon me vroeger altijd verbazen om het leegstaande kantorenpark in m’n geboorteplaats Diemen Zuid (Snippe dacht vast hetzelfde), of de Bijlmer. Als ontwikkelaar wil ik daarom no go-area’s herontwikkelen tot plekken waar mensen graag willen wonen, werken en verblijven.

Belangrijkste trend: is en blijft de circulaire economie. Ik zou het eigenlijk geen trend of hype willen noemen, maar een keiharde noodzaak om onze enorme footprint te reduceren. Om de principes van de circulaire economie goed te implementeren, is wel veel nodig: goede educatie (anders blijven we denken dat groene daken en gebouwen vol sensoren alles oplossen), bewustwording, veel tijd en het belangrijkste: het terugschroeven van onze enorme behoeften en kwaliteitseisen.

Mijn rolmodel: is Steve Jobs. Niet vanwege zijn gebrek aan empatisch vermogen, maar met name door de combinatie van markt- en mensenkennis, creativiteit en gevoel voor design. Ook zijn kenmerkende verkoop- en marketingstrategie vind ik fascinerend.

Mijn grootste succes: is het herontwikkelen van een leegstaand gebouwencomplex tot 275 studentenkamers in Delft tijdens m’n studententijd. Niet vanuit een gevestigde partij, maar vanuit een stichting met medestudenten. Niet vanuit een commercieel belang, maar puur vanuit onze drive en passie om weer nieuw leven in oude gebouwen te blazen en om vraag en aanbod te matchen. En daarnaast zitten er uiteraard een aantal toffe projecten bij Lingotto in de pijplijn waar we met het team hard aan werken, dus er komt nog heel wat aan!

Ik zou mij willen ontwikkelen in: ontwikkelen. Eigenlijk alles wat daarbij komt kijken: van het aansturen van processen en partijen tot het bedenken van vernieuwende ideeën en concepten. Zowel van ideevorming en acquisitie tot het ontwikkelen van projecten.

Over 5 jaar ben ik: de trotse ontwikkelaar van bijzondere concepten en ideeën op plekken waar niemand dat verwacht. En waarschijnlijk gewoon in Nederland, vastgoedontwikkeling vereist namelijk veel lokale kennis.

Sociale media en favoriete apps: zijn uiteraard LinkedIn, Instagram en in mindere mate Facebook. Daarnaast hou ik apps als Sprout (voor ondernemers), Tweakers (tech-nieuws) en het FD bij.

Laatst bezochte evenement: was de Fresh Zomerborrel.

Favoriete gadget: is m’n MacBook. Zelfs als het uitstaat kan ik genieten van het design.

Transportmiddel: is m’n fiets. Autobezit stel ik zoveel mogelijk uit. Reden: zie punt 6!

Vrijmibo/hangout: aan het water bij het Lingotto-kantoor, met uitzicht over het Amstelkwartier.

Reageer op dit artikel