nieuws

CoreNet-bijeenkomst: ‘Globalisering gaat verder’

Loopbaan

De dramatische verschuivingen in het geopolitieke speelveld en de impact op corporate vastgoed stonden centraal op de driedaagse jaarbijeenkomst van CoreNet EMEA in Londen, die donderdag 14 september werd afgesloten.

CoreNet-bijeenkomst: ‘Globalisering gaat verder’

Keynote speaker Linda  Yueh (University of  Oxford en London Business School) nam verschillende scenario’s door voor de wijze dat het America First beleid van president Trump effect zal hebben op de wereldhandel en de plek van Amerika op het wereldtoneel. Algehele teneur was toch dat de globalisering nog lang niet ten grave is gedragen. Zij ziet een ‘harde brexit’ als het meest logische scenario voor de Britse terugtocht uit Brussel.

Mede-key note speaker auteur en documentairemaker Johan Norberg vindt de huidige staat van de wereldeconomie lastig te duiden, omdat zowel de beste als de slechtste omstandigheden zich tegelijkertijd manifesteren.  De verhalen waarin de globalisering dood is verklaard, bestempelde hij als ‘zwaar’ overtrokken. Volgens hem is globalisering juist nog altijd een van de megatrends, naast digitalisering en individualisering.

De CoreNet Global EMEA-bijeenkomst met als thema ‘Blurring the Lines: Transcending Boundaries’ trok 600 deelnemers uit 32 verschillende landen naar Londen. Volgens ceo Angela Cain telt het wereldwijde netwerkorganisatie voor corporate vastgoedprofessionals nu 10.300 leden uit vijftig landen.

Reageer op dit artikel