nieuws

Jos Valckx tijdelijk bestuurder corporatie Clavis

Loopbaan

Jos Valckx is benoemd tot tijdelijk directeur-bestuurder van de Terneuzense woningcorporatie Clavis. De beoogde nieuwe directeur, Wim Poortvliet, heeft de benodigde tests nog niet doorstaan, schrijft de PZC.

Jos Valckx tijdelijk bestuurder corporatie Clavis
Jos Valckx

Clavis wil Poortvliet aanwijzen als de nieuwe directeur-bestuurder. Hij is al jaren dé financiële man bij de corporatie. Poortvliet kwam echter niet door de ‘geschiktheids- en betrouwbaarheidtest’ van de landelijke Autoriteit Woningcorporaties.

Voorzitter Co van Schaik van de Raad van Commissarissen noemt de afwijzing door de Autoriteit Woningcorporaties in de krant ‘onbegrijpelijk’. Clavis heeft bezwaar ingediend en heeft goede hoop dat Poortvliet alsnog benoemd kan worden. Lopende de procedure mocht Poortvliet wel aangesteld worden als ‘waarnemend directeur-bestuurder voor bepaalde tijd’. Die termijn is echter voorbij, en de procedure nog niet.

Valckx vervulde de functie van directeur-bestuurder gedurende vijftien jaar bij Woonstichting Hulst, waar hij 1 maart 2017 vervroegd uittrad. Hij blijft tot de uitslag van de zaak bekend is. Tot 1 januari 2017 was Robert de Ridder directeur-bestuurder van Clavis. Hij vertrok naar woningcorporatie l’Escaut in Vlissingen.

Reageer op dit artikel