nieuws

Jaap van Rhijn treedt terug als ceo Colliers

Loopbaan

Jaap van Rhijn legt 31 augustus zijn taken neer als ceo van Colliers International Netherlands.

Jaap van Rhijn treedt terug als ceo Colliers
Jaap van Rhijn

Onder Van Rhijn groeide het medewerkersbestand sinds 1 januari 2005 van 40 naar 300 medewerkers. ‘Na een mooie periode van groei en intensieve samenwerking is het nu tijd voor mij om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen’, zegt Van Rhijn.

Onder leiding van Van Rhijn integreerde Amsterdams oudste vastgoedbedrijf Boer Hartog Hooft in de internationale organisatie van Colliers. In 2013 werd Urban Properties overgenomen en AOS Group werd in 2014 toegevoegd. Tot slot sloot WPM Groep zich vorig jaar aan bij de organisatie. Hiermee ontstond het huidige Colliers: een internationale speler met alle vastgoeddiensten in huis.

Van Rhijn wil zich richten op een meer maatschappelijk verankerde functie. Vanaf 1 september zal Dirk Bakker, partner en head of Emea Hotels, zijn taken waarnemen. Een nieuwe ceo wordt gezocht.

Dirk Bakker: ‘Ik dank Jaap van Rhijn voor zijn bestuurlijke precisie en zijn gedreven en onuitputtelijke inzet voor Colliers International. Zijn maatschappelijke verdieping maakt hem tot een onderscheidende en markante persoonlijkheid in de vastgoedwereld.’

Reageer op dit artikel