nieuws

Heino Vink verlaat Multi

Loopbaan

Heino Vink legt 1 september zijn functie neer van chief operations officer bij Multi Corporation en verlaat de onderneming.

Heino Vink verlaat Multi
Heino Vink

Dat meldde Multi 28 augustus in een persbericht. Onbekend is wat Vink gaat doen na zijn vertrek bij het winkelvastgoedbedrijf. Hij werkte er 18 jaar in verschillende functies. Als managing director was Vink verantwoordelijk voor Multi Netherlands en Noord-West Europa. Dat jaar trad hij toe tot de board en sinds 2013 was hij chief operations officer.

Het vertrek van Vink is niet de enige wijziging in top van Multi in 2017. Jaap Blokhuis maakte als ceo per 1 april 2017 plaats voor Josip Kardun. Per 1 januari 2017 was Patrick van Dooyeweert, managing director Multi Turkey, al toegetreden tot de board.

In maart 2017 kwamen er signalen dat Multi een groot deel van de Nederlandse portefeuille wil verkopen. Blackstone, eigenaar van Multi, zou ongeveer 300 miljoen euro vragen voor de negentien wijkwinkelcentra.

Vink wordt bij Multi met veel lof uitgezwaaid. Sinds de overname door Blackstone in 2013 speelde Vink een belangrijke rol bij de omvorming van Multi. De ontwikkelaar werd een assset manager, de portefeuille groeide en niet-strategische activiteiten werden afgestoten. ‘Ik ben trots om een deel van Multi te zijn geweest in veel fasen van zijn ontwikkeling’, zegt Vink. ‘Na achttien spannende jaren met het bedrijf is het tijd voor nieuwe uitdagingen. Ik wil Multi en Blackstone danken voor alle steun.’

Josip Kardun, ceo van Multi Corporation: ‘Onder Heino ’s verdiensten tijdens zijn lange carrière bij Multi is de ontwikkeling van vele prijswinnende Europese winkelcentra. Enkele daarvan zijn nog steeds in bezit van Multi. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om Heino te danken voor zijn bijzonder trouwe dienst aan Multi en wensen hem het beste voor de toekomst.’

Reageer op dit artikel