nieuws

Amsterdamse expats huren in Leiden

Loopbaan

Amsterdamse expats huren in Leiden
Zara-Home-komt-in-het-gele-pand-aan-de-Catharinasteeg-in-Leiden

Steeds meer expats die in Amsterdam werken, huren een appartement in Leiden, weet het Leids Dagblad

In Leiden liggen de huren een stuk lager dan in Amsterdam. Bovendien zijn de verbindingen met Schiphol en  de rest van de Randstad goed. Leiden heeft dezelfde faciliteiten als Amsterdam, maar dan kleinschaliger, zegt makelaar Jim van der Krogt van Rent2day. Expats willen dicht bij het station zitten, aldus Niels Duivenvoorden van 123Wonen. Het zijn niet alleen expats uit Amsterdam die naar Leiden trekken. Leiden trekt veel buitenlandse bedrijven, vooral naar het Bio Science Park. Daar werken veel expats. De reistijd naar Schiphol is net zo lang als naar het centrum van Amsterdam.

Reageer op dit artikel