nieuws

Opleiding Saxion RICS-geaccrediteerd

Loopbaan

RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) heeft voor het eerst een fulltime masteropleiding geaccrediteerd. Dit is de masteropleiding Facility and Real Estate Management van hogeschool Saxion in Deventer.

Opleiding Saxion RICS-geaccrediteerd

Ed Nypels, countrymanager RICS in Nederland: ‘De accreditatie houdt in dat de opleiding voldoet aan de internationale normen die RICS hanteert voor opleidingen voor vastgoedprofessionals. Studenten kunnen door de accreditatie gemakkelijker een baan vinden in de internationale vastgoedsector. RICS Nederland speelt met het accrediteren van deze opleiding ook in op de groeiende vraag naar professionals in strategisch facility- en vastgoedmanagement.’

De opleiding biedt uitgebreid aandacht aan onderwerpen waaraan RICS specifiek waarde hecht, met name op het gebied van ethiek. Door de accreditatie van de opleiding kunnen studenten na afstuderen via een tweejarige route lid worden van RICS. Bovendien kunnen zij al tijdens de opleiding gebruik maken van RICS-faciliteiten voor studenten.

Naast de fulltime master is ook de deeltijdmaster van Saxion geaccrediteerd. Andere RICS-geaccrediteerde opleidingen in Nederland zijn de MSRE en MRE van de Amsterdam School of Real Estate en de MRE van de Tias Nimbas Business School Tilburg. RICS Nederland wil hiermee meer jonge en vrouwelijke leden krijgen. ‘We hebben al een Young RICS-afdeling. Daarnaast willen wij dat het percentage vrouwelijke leden toeneemt. Dat ligt bij RICS rond de 10 procent. Bij de opleiding Facility and Real Estate Management van Saxion ligt dat percentage aanzienlijk hoger’, aldus Nypels.

Reageer op dit artikel