blog

Bevlogenheid

Loopbaan

Bevlogenheid
Johannes van Bentum

Ik constateer regelmatig dat vastgoedprofessionals tot de meest bevlogen mensen behoren die ik ken.

Dat werd opnieuw bewezen tijdens de alumni-avond van de Amsterdam School of Real Estate, waar vijf jonge vastgoedprofessionals het tegen elkaar opnamen in de eerste debatronde van de Funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award. Op basis van hun prestaties op het podium hadden – wat mij betreft – alle vijf kandidaten door kunnen gaan naar de finale tijdens de Provada. Maar er móesten twee kandidaten afvallen en als juryvoorzitter a.i. had ik mij aan de regels te houden.

Finalisten YTA 2019De drie finalisten zijn Lars van Engelen (Snippe Projecten), Lieske van Pelt (CBRE GI) en Niraj Sewraj (BPD), waarbij de laatste de harten van de jury, de aanwezige alumni en de jury beroerde met een pleidooi voor het met voorrang herontwikkelen van wederopbouwwijken, om het fysieke en sociale welbevinden van de bewoners te verbeteren. Naast gemeenten en corporaties ziet hij hier een rol voor beleggers. Na een zekere incubatietijd zullen deze wijken immers ook populair worden bij koopkrachtiger nieuwkomers in de wijk. Tijdens de vastgoedbeurs Provada zal op 6 juni na het slotdebat in de stand van Vastgoedmarkt blijken wie van deze drie zich Young Talent 2019 mag noemen.

Eenzelfde bevlogenheid constateerde ik als jurylid bij de inzenders van projecten voor de Steden in Beweging (StiB) Award, die vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance met vastgoedmarkt organiseert. Op twee pagina’s in deze editie staat meer informatie over de vier projecten die dit jaar voor deze prestigieuze onderscheiding zijn genomineerd. Stuk voor stuk projecten die met een grote bevlogenheid en grote betrokkenheid bij de toekomstige gebruikers zijn vormgegeven. Een opvallende samenloop daarbij is dat het project waaraan Young Talent-kandidaat Van Pelt de afgelopen drie jaar werkte, ook is genomineerd voor de StiB Award.

Het blijft pijnlijk, maar excuses zijn op hun plaats voor de stelligheid waarmee ik eerder dit jaar in de site van Vastgoedmarkt liet weten dat de Round Hill-portefeuille is gekocht door de Duitse beursgenoteerde woningbelegger LEG. Nonsens, zo blijkt uit de analyse in deze editie van de aankoop door de nieuwkomer op de Nederlandse markt Heimstaden. Ik heb hieruit geleerd dat wanneer twee bronnen onafhankelijk van elkaar een gerucht bevestigen, dat nog niet wil zeggen dat het gerucht meer is dan een gerucht dat rondzingt in de markt.

Dat je als bevlogen vastgoedprofessional buiten je schuld in de hel terecht kunt komen, blijkt uit het verhaal van de voormalige DTZ Zadelhoff-taxateurs Eddy Halter en Roy van der Meché die deze maand werden vrijgesproken van het opstellen van een vals taxatierapport in de zaak rond het leisurecomplex Go Planet in Enschede. Na een slepend onderzoek en een in de media breed uitgemeten rechtszaak kunnen zij eindelijk een begin maken met het oppakken van hun professionele leven, dat door de – naar nu blijkt – onterechte beschuldigingen volledig op z’n kop stond.

Reageer op dit artikel