nieuws

ASRE koploper in blended learning

Geen categorie

Permanente vernieuwing vormt het devies binnen de ASRE. Dit jaar wil het toonaangevende opleidings- en kennisinstituut voor de vastgoedsector zes zogenoemde blended opleidingen introduceren, een mengvorm van online learning en plenair onderwijs. Ook de bijeenkomsten over actuele onderwerpen voor alumni krijgen een nieuwe opzet.

Vorig jaar november sloot de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) haar eerste proef af met een ‘blended’ opleiding, de acht weken durende Inleiding Waarderen. Studenten die de opleiding volgden, kwamen voor een afsluitend college bij de ASRE bijeen om de discussie te voeren over de laatste taxatieopdracht die ze individueel hadden voorbereid. De pilot was een groot succes, zo bleek. De online course werd als ‘zeer interactief ervaren’ door de verschillende vormen van onderwijs, studiemateriaal en toetsing.

 De ASRE loopt volgens algemeen directeur Leo Uittenbogaard met deze vorm van online onderwijs ook internationaal gezien in de voorste gelederen. Hij noemt ‘blended learning’, de ideale mix van online learning en persoonlijk onderwijs. Het  speelt in op de behoeften van professionals om zelf te kunnen kiezen waar, wanneer en in welk tempo een opleiding wordt gevolgd, betoogt hij. (EW)

Meer over de visie van ASRE-directeur Leo Uittenbogaard in het januarinummer van Vastgoedmarkt dat vrijdag 27 januari verschijnt. 

 

Reageer op dit artikel