nieuws

Redevco koopt Duitse retailportefeuille voor 160 miljoen euro

Geen categorie

Redevco, de pan-Europese retailvastgoedspecialist, heeft een Duitse portefeuille gekocht voor één van zijn investeerders voor een bedrag van circa 160 miljoen euro. Het bestaat uit twee retailparken en een winkelvastgoedobject in de steden Hannover, Gründau-Lieblos nabij Hanau en Berlijn.

De verkoper van deze objecten met een totale oppervlakte 63.500 m2 is een vastgoedbedrijf van de Krieger Bau Group. De aankoop moet nog worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten.

Het vlaggenschip van de deal is het A2 Centre in Hannover, een hybride retailpark met 2.000 parkeerplaatsen, direct gelegen naast de A2-snelweg. Het centrum heeft 32 hoogwaardige huurders waaronder C&A, Deichmann, Esprit, Reno, Saturn en een Real hypermarkt. Het A2 Centre profiteert sterk van een verzorgingsgebied met 1,14 miljoen inwoners, een directe verbinding met Hannover, de hoofdstad van Nedersaksen, en ook van het dagelijkse forensenverkeer.

Het retailpark in Gründau-Lieblos bij Hanau, dichtbij Frankfurt, bestaat uit vijf volledig verhuurde units met meer dan 21.000 m2 en 600 parkeerplaatsen. Hoofdhuurders van het park zijn Bauhaus en MediaMarkt. Het object is onderdeel van een agglomeratie van retailoutlets van meer dan 80.000 m2, dat voor de 400.000 inwoners van het nabijgelegen verzorgingsgebied gemakkelijk bereikbaar is via de aanliggende A66-snelweg.

De Berlijnse aanvulling op de portefeuille zal worden beheerd door Redevco en heeft een totale oppervlakte van 6.900 m2, met hoofdhuurder MediaMarkt die daarvan 4.200  m2 bezet. De twee bovenste verdiepingen zijn verhuurd aan Crunch Fit, een groeiende sportschoolketen. Het object is gelegen in de Berlijnse Weddingbuurt en heeft 1.000 parkeerplaatsen aan de voorzijde van het gebouw en in de aanliggende parkeergarage. Het complex is toegankelijk via de Pankstraße, een belangrijke verkeersader, alsmede door middel van een metrostation en een bushalte.

Andrew Vaughan, ceo van Redevco: ‘Deze transactie is een uitstekende toevoeging voor het portfolio van Redevco wegens de goede ligging en sterk presterende huurders van de objecten, waardoor het een solide investering is voor de lange termijn. We zien bovendien kansen om waarde toe te voegen door actief beheer en verhuuroptimalisatie. We hopen in de toekomst meer van dit soort aankopen te doen.’

Redevco werd geadviseerd bij de aankoop door SQM Property Consulting en Clifford Chance.

Reageer op dit artikel